Trabzonsporlu Başbakandan çağrı

Spor Toto Süper Lig'in lideri Trabzonspor'un onur üyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, hükümetin gelecek nesillere sorumluluğu gereği almak zorunda olduğu ve halkı da rahatsız eden tedbirlerin, KKTC'nin aydınlık geleceği

Trabzonsporlu Başbakandan çağrı

Spor Toto Süper Lig'in lideri Trabzonspor'un onur üyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, hükümetin gelecek nesillere sorumluluğu gereği almak zorunda olduğu ve halkı da rahatsız eden tedbirlerin, KKTC'nin aydınlık geleceği için hayati önem taşıdığını ve kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bayrak Televizyonu'ndan (BRT) bu gece halka seslenen Başbakan Küçük, yarın yapılacak miting konusunda, halkın, siyasi partilerin tavrını çok iyi değerlendireceğine inandığını ifade ederek, ''ülkeyi kaosa sürükleyecek bir ortam aramanın, hele 28 Ocak tarihine gölge düşürmenin en azından haksızlık olduğunu hatırlatmak istediğini'' kaydetti.

28 Ocak'ın (1958) Kıbrıs Türkünün İngiliz sömürge idaresine karşı sergilediği direnişin mihenk taşı olduğu ve bugünün sömürge yönetimi ve emperyalizme karşı gerçekleştirilen onurlu direnişin yıldönümü olarak hatırlandığını belirten Küçük, şöyle konuştu:

''28 Ocak Kıbrıs Türkünün İngiliz sömürge idaresine karşı sergilediği direnişin mihenk taşıdır ve hep bugün sömürge yönetimi ve emperyalizme karşı gerçekleştirilen onurlu direnişimizin yıldönümü olarak hatırlanmaktadır. Bugün bu uğurda verdiğimiz şehitleri rahmetle anacağımız yerde, bir grup sendika yöneticisinin önderliğinde, önlemler bahane edilerek, Anavatan Türkiye'ye, onun değerlerine karşı halkımızın duyguları istismar edilmeye çalışılmaktadır. Kıbrıs Türkünü bugünlere taşıyan sürecin her noktasında maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen devletimizi tanıyan tek ülke Türkiye'mizi dünyaya şikayet edenlerin temel ilkelerinde yer alan eylem gerekçelerinin sığındıkları ekonomik paketle de ilgisinin olmadığı herkesçe bilinmektedir.''

Başbakan Küçük, global ekonomik kriz karşısında tüm dünyanın, büyük ekonomiye sahip ülkelerin dahi tasarruf tedbirleri uyguladığına dikkati çekerek, hükümet tarafından alınan tedbirlerin bu çerçevede değerlendirilmesini istedi.

Yaptıklarının siyasi bedelini ödemeye dünden razı olduklarını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

''Hükümetimizin bizden sonraki nesillere olan sorumluluğu gereği, almak zorunda olduğu sizleri de rahatsız eden bu tedbirler, KKTC'nin aydınlık geleceği için hayati önem taşımaktadır ve kaçınılmazdır.

İcraatlarını kısa günün karı olarak görmeyen hükümetimiz, Anavatan Türkiye ile ülke ekonomisine yeni bir kimlik verecek tüm ekonomik sektörleri yaşayabilir, gelişebilir, sürdürülebilir bir seviyeye taşıyacaktır. Bu konuda kesin kararlıyız. Çünkü biz devletimize, insanımıza ve hep istismar edilmeye çalışılan gençlerimize hizmet için varız. Yaptıklarımızın siyasi bedelini ödemeye dünden razıyız. Temeli sağlam, mayası doğru, inancı hak olan mutlaka zafere ulaşır.''

Sendikalara sürekli diyalog çağrısı yaptıklarını kaydeden Başbakan Küçük, ''Sendikalarımızın hak arama adına yasalarımız çerçevesinde her türlü eylemlerine hoşgörü ve saygıyla bakmaktayız. Ancak demokrasimizin sendika ve sendikalaşmaya sağladığı engin hakları kendi dünya görüş ve niyetleri doğrultusunda kullanmayı her fırsatta deneyen bazı odakların gayretlerini de çok iyi bilmekteyiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor