Trabzonspor'dan Y.Giresun açıklaması!

Y.Giresun - Trabzonspor basketbol maçının ardından yaşanan tatsız olaylara ilişkin olarak Trabzonspor kulübü bir açıklama yaptı.

Trabzonspor'dan Y.Giresun açıklaması!

Haftasonu oynanan ve gerek maç öncesi gerek maç sonrası gerilimin üst düzey olduğu Y.Giresun - Trabzonspor basketbol maçının ardından yaşanan tatsız olaylara ilişkin olarak Trabzonspor kulübü bir açıklama yaptı.

Maç gününde yaşananlara dair videolar eşliğinde yapılan açıklama şu şekilde;

"30 Mart 2013 tarihinde, Giresun’da, Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği ve Yeşil Giresun Belediye Spor arasında oynanan müsabaka sonrasında karşılaşmayı izlemeye giden 15 yöneticimiz ve basın mensubu linç edilme tehlikesiyle karşı karşıya gelmişlerdir.

Öncelikle, komşu ve kardeş iki il arasındaki bu gerginliği bir avuç holiganın başlatıp körüklediği gerçeğinin altını çiziyor, yapılanları Giresun’a ve onun neredeyse yarısı Trabzonspor taraftarı olan halkına mal etmediğimizi belirtmek istiyoruz.

Ne amaca hizmet ettikleri belli olmayan holiganların bu saldırganlıkları iki il arasındaki dostluk ve kardeşliği bozamayacaktır.

Ancak bu gerçeği dile getirirken, sürecin ilerleme aşamalarını da iyi yorumlamakta fayda olduğu düşüncesindeyiz.

Neredeyse iki haftadır devam eden ve Yeşil Giresun Belediye Spor’lu bir yöneticinin “taraftar istemiyoruz” demeciyle başlayan gerginlik, Giresun İl Güvenlik Kurulu’nun “Trabzonspor taraftarının can güvenliğini sağlayamayız” yazısı ile sürmüş, gelecek olan yönetici sayısına bile kota koydurmaya yönelik sportmenlikten yoksun bir anlayışın varlığıyla en üst seviyeye ulaşmıştır.

Gelinen aşamada tablonun bu şekilde tamamlanacağını görebilmek için kahin olmaya gerek yoktu ve maalesef sonuç beklenildiği gibi tecelli etti.

Maçın başından sonuna kadar bir camiaya toplu halde ve düzenli olarak yapılan, spor ahlakına ve insanlığa sığmayacak derecedeki küfürleri görmezden gelip sessiz kalanların, 15 yönetici ve basın mensubuna yapılan saldırıya karşılık kıllarını kıpırdatmamaları da son derece doğaldır.

Trabzon’da oynanan müsabakayı 300 civarında Yeşil Giresun Belediye Spor taraftarı gelip izlemişken, komşu iller arasında oynanacak olan karşılaşmaya can güvenliğini sağlayamayacakları gerekçesiyle izin vermeyen Vali ve Emniyet Müdürü’nün görevlerini ne derece layıkıyla yerine getirdiklerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Giresun Emniyet Müdürü önce, “yönetici ve sporcularınızın can güvenliği benim can güvenliğim kadar önemlidir” demiş, sonrasında ise linç girişimine karşılık hiçbir tedbir almamıştır.

Böylesi bir anlayışın halkın can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacağı manidardır.

Yapılan saldırılar sırasında yönetim kurulu üyemiz Dursun Ali Sakarya ve eski yöneticimiz Ceyhun Eskici darp edilmişlerdir. Her ikisi de olaylar esnasında çekilen görüntülerde çok net olarak görülen saldırganların bulunması için suç duyurusunda bulunacaklardır.

Her türlü garantiyi vermesine rağmen 15 kişilik kafilenin can güvenliğini bile sağlayamayan ve saldırıya uğramalarına sebep olan Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak hakkında ise kulübümüz gerekli başvuruları yapacaktır.

İşte maçtaki yaşanan olaylardan görüntüler;

Ayrıca maç sonrasında sosyal medya hesaplarında takımımızla ilgili olarak ağır hakaretler içeren mesajlar yayınlayan, spor ahlakından nasibini almamış, 3 sporcuyla ile ilgili olarak Yeşil Giresun Belediye Spor kulüp yönetiminin ve teknik heyetinin gereğini yapıp, bunu kamuoyuyla paylaşacaklarına olan inancımız da tamdır.

Tüm bu olaylar yaşanırken, salonda bulunan Giresun Milletvekili Sn. Mehmet Geldi ve birkaç Yeşil Giresun Belediye Spor yöneticisinin olayların yatışması için gösterdiği çabalar da takdire şayandır.

Bu süreç ile ilgili olarak, adli ve idari makamlarla, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından alınacak kararların takipçisi olacağımızı, olası bir Play-Off eşleşmesinde Trabzon’da oynanacak olan maçı izlemek isteyen Yeşil Giresun Belediye taraftarlarına salonumuzun kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtir, her iki il arasındaki dostluğu bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğinin de bir kez daha altını çizeriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor