Trabzonspor'dan tokat gibi cevap

Trabzonspor Kulübü eski yöneticilerinden ve eski başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarına Trabzonspor kulübü’nden belgeli açıklama geldi.İbrahim Hacıosmanoğlu Radyospor’a yaptığı açıklamada yönetimi Alanzinho ve Jaja transferleri ile i

Trabzonspor'dan tokat gibi cevap

Trabzonspor Kulübü eski yöneticilerinden ve eski başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarına Trabzonspor kulübü’nden belgeli açıklama geldi.

İbrahim Hacıosmanoğlu Radyospor’a yaptığı açıklamada yönetimi Alanzinho ve Jaja transferleri ile ilgili eleştirerek Alanzinho’nun transfer bedelinin Gürcistan üzerinden Norveç Kulübü Stabaek’e gönderildiği iddiasına yer vermiş ayrıca Jaja’nın kara para aklama ülkesi olan Ukrayna’dan transferine tepki göstermişti.

Trabzonspor kulübü bugün yaptığı açıklamada Hacıosmanoğlu’nun medyaya yansıyan bu açıklamalarını cevaplayarak belgeleri de açıklamanın ekinde yayınladı.

Trabzonspor resmi internet sitesinden yapılan açıklamalarda şu görüşlere yer verildi.

“Trabzonspor Kulübü eski yöneticilerinden İbrahim Hacıosmanoğlu medyaya yansıyan açıklamalarında Alanzinho’nun transfer bedelinin Gürcistan üzerinden Norveç Kulübü Stabaek’e gönderildiği iddiasına yer vermekte, Jaja’nın transfer edildiği Ukrayna’yı da kara para aklama ülkesi olarak ilan etmektedir.

Öncelikle Alanzinho’nun transferiyle ilgili olarak gerekli tüm belgeler bu açıklamanın ekinde kamuoyuna sunulmaktadır. 4 milyon Euro’ya transfer edilen Alanzinho için 1.5 milyon Euro peşinat olarak Anadolu Bank kanalıyla Stabeak Kulübü’nün Norveç Bankası olan Bank 1 Saar’daki hesabına aktarılmış, geri kalan miktar için de Denizbank aracılığıyla teminat mektubu verilmiştir. Bu teminat mektubu  içeriği ödemelerin dekontları da yine açıklamamızın ekinde yer almaktadır.

Tüm bu gerçekler ışığında kamu yararına dernek olan ve bünyesinde İMKB’de işlem gören bir şirkete sahip bulunan kulübümüzün her ödemesi şeffaf ve denetlenebilir niteliktedir.

İstenen bilgi ve belgeler ilgili herkese yazıyla başvurmaları durumunda ibraz edilebilir. Ayrıca bir ülke vatandaşının bir başka ülkeyi “kara para aklama ülkesi” olarak ilan etmesinin diplomatik sonuçları da iyi düşünülmelidir.

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Trabzonspor’da yöneticilik yapmış, daha da önemlisi başkanlığa aday olmuş kişilerin dedikodularla değil, doğru bilgi ve belgelerle açıklamalarda bulunmaları hem kulüp saygınlığı hem de kendi inandırıcılıkları açısından büyük önem taşımaktadır.

Trabzonspor kulübü tarafından açıklanan belgeler ise şunlar:

ts_belge_1.jpg

 

ts_belge_1.jpg

 ts_belge_3.jpg

tss_belge_4.jpg

 

 tss_belge_5.jpg

tss_belge_6.jpg

tsss_belge_7.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor