Trabzon'da büyük hesaplaşma

26 Kasım gecesi Trabzon'da Dünya Gümüş Kemer şampiyonluğunu savunmak için ringe çıkacak olan üç kemer sahibi boksörümüz Selçuk Aydın, çalışmalarının sonuna yaklaştı.Almanyanın stutgart kentinde antrenmanlarını sürdüren boksörümüz haftada 6 gün çift antren

Trabzon'da büyük hesaplaşma

26 Kasım gecesi Trabzon'da Dünya Gümüş Kemer şampiyonluğunu savunmak için ringe çıkacak olan üç kemer sahibi boksörümüz Selçuk Aydın, çalışmalarının sonuna yaklaştı.

Almanyanın stutgart kentinde antrenmanlarını sürdüren boksörümüz haftada 6 gün çift antrenmanla devam eden kondüsyon çalışmalarının ardından teknik taktik ağırılkı antrenmanlara başladı. ağırlıklı olarak sparringlerle (antrenman maçı) geçen çalışmalar 20 Kasım tarihine kadar devam edecek. Şampiyonla çalışacak dövüşçüler rakibinin stiline uygun olarak özenle seçilerek getirtildi. Şu an itibariyle günde iki dövüşçüyle karşılaşan Selçuk, partnerlerinin ikisininde ters gartlı ve kariyer sahibi olduklarını belirterek şöyle dedi, 'Amerikadan gelen partnerim chicago'da yapılan amatör Dünya Boks Şampiyonasında 69 kiloda Dünya şampiyonluğunu kazandı. Diğer partnerim Beyaz Rusyadan aramıza katıldı Rusyanın Perm şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmış bir isim. Çalışmalarımı rakibimden dolayı teknik ve hız ağırlıklı sürdürüyorum. Antrenmanlarda beklenen performansı gösterdiğim için ekip olarak moralimiz çok iyi.

Şansa inanmıyorum

Çalışmalarının iyi gittiğini belirten şampiyon boksörümüz Selçuk Aydın, şöyle devam etti, 'Şu an itibariyle beklediğimiz seviyedeyiz, önümüzde hazırlıklarımız için yoğun iki haftamız daha var. Umarım bir sakatlık ve şanssızlığa maruz kalmadan kampımızı tamamlayıp son bir hafta kala Trabzon'a gidierek hem atmosfere alışmak, hemde hafif antrenmanlarla maç gününü bekleyeceğiz' dedi. Bu maç için çok sıkı çalıştığını belirten şampiyon, 'Temmuz ayından buyana Almanyada kamptayım. Bu süreç içerisinde hertürlü sitres ve olumsuz haberlere göğüs gerdim, ancak asla çalışma disiplinimi bozmadım.
Şampiyon olmak için başta (şampiyon ruhuna) sahip olmalısınız. Akabinde hertürlü meşakkate göğüs germeli zorlukların üstüne gitmeyi bilmelisiniz. Aksi taktirde bütün sporcular antrenman yapıyor çalışıyor ancak milyonların arasından sadece birtane şampiyon çıkıyor velhasıl ben 19 yıldır antrenmanlarım dışında gerek yaşantımdan gerekse özel hayatımdan ciddi fedakarlıklar yaptım. Arkadaşlarım plajlarda güneşlenirken ben kumsalda ayaklarıma bağlı ağırlıklarla koşuyordum. Arkadaşlarım kışın kayak yaparken ben o karın içinde sırtımdaki kurşun yelekle koşuyordum. Arkadaşlarım gece eğlenmeye giderken ben evde çoktan ikinci uykuma dalmış oluyordum. Şans diye birşeyin olduğuna asla inanmadım: çünkü bedelini ödemediğim hiçbirşeye sahip olmadım. Bu manada benim hayatımda şans yok nasip vardır. Allah yürü ya kulum dedikden sonra hayatımda sınır engel tanımam' şeklinde konuştu.
Bir bayram daha ailemden uzakta geçti

Yine bir bayram içerisinde bulunduğumuzu ve yıllardan beri birçok kez ailesinden uzakta nice bayramlar geçirmek zorunda kaldığını belirten şampiyonumuz, 'Bu yıl tekrar ailemden uzaktayım. Ülkemden binlerce kilometre uzatkan söylemek istediğim: Ulusumuzun üzerinde kara bulutların dolaştığı bu günlerimizde, mübarek bayramı şerif hürmetine bütün kırgınlılkarımızı kaldıralım. Yaşasın hakların kardeşliği, yaşasın büyük Türkiye Cumhuriyeti! Tüm Müslüman aleminin mübarek Kurban Byramını tebrik ediyor ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ilelebet devam etmesini Yüce Rabbimizden diliyorum. Ayrıca tüm şehitlerimize ve deprem felaketinde hayatını kaybetmiş olan yurttaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum' şeklinde sözlerini bitirdi.

Maçın oynacağı Trabzonlu spor severlere de seslenen Selçuk Aydın şöyle devam etti: 'Hazırmısın Trabzon! Gelin bu zaferi birlikte yaşayalım' diyerek tüm sevenlerini boks maçına davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor