TFF'nin etik kurulu kozmik odaya!

Özel yetkili Cumhuriyet savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamenin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından, Futbol Federasyonu da Etik Kurulu'nu ikinci kez göreve davet etti.Resmi iddianamenin yanı sıra daha önce

TFF'nin etik kurulu kozmik odaya!

Özel yetkili Cumhuriyet savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamenin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından, Futbol Federasyonu da Etik Kurulu'nu ikinci kez göreve davet etti.

Resmi iddianamenin yanı sıra daha önce savcılık tarafından gönderilen 26 klasöre ilaveten bazı dosyaların da Etik Kurulu'na ulaştırılacağı, kurulun ilk incelemesinde olduğu gibi çalışmalarını kozmik odada sürdüreceği ifade edildi.

Prof. Dr. Oğuz Atalay başkanlığındaki 5 kişilik Etik Kurulu'nun bugünden itibaren incelemesine başlayacağı, Disiplin Kurulu'na sevk edilen yönetici, futbolcu ve teknik adamların savunmalarının alınması için resmi mercilere yazı yazacağı kaydedildi.

Dün mahkeme tarafından tahliye edilen şahısların ifadelerini bizzat alacak olan kurul, cezaevinden çıkmayanların savunmalarını ise avukatları aracılığı ile isteyecek.

Değişiklik gündemde yok

Şiddet yasasıyla şike ve teşvike verilen cezalarda indirim yapılmasından sonra Disiplin Talimatı'nda da değişiklik yapılacağı yolundaki iddialar Futbol Federasyonu tarafından doğrulanmadı.

Üst düzey bir federasyon yöneticisi şike ve teşvik suçlarına talimatla öngörülen cezalarda küme düşmenin kaldırılması yolunda bir çalışmaları olmadığını, konunun hiçbir şekilde yönetim kurulu toplantılarında gündeme gelmediğini söyledi.

Bilindiği gibi Disiplin Talimatı'nın “müsabakanın sonucunu etkileme” başlıklı 58. maddesi şike ve teşvik suçunu işleyen kulüplere küme düşürme cezası, yöneticilerine de 1 yıldan üç yıla kadar hak mahrumiyeti cezası verilmesini hükmediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor