Şota'ya Hollanda'yı sordular !

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda ile mücadele edecek. Hollanda'da top oynamış futbolcular ise dişli rakibimizi analiz etti. Hollanda Milli Takımı'nı, Hollanda'da top koşturan isimlere soruldu. Kayser

Şota'ya Hollanda'yı sordular !

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda ile mücadele edecek. Hollanda'da top oynamış futbolcular ise dişli rakibimizi analiz etti.

 

Hollanda Milli Takımı'nı, Hollanda'da top koşturan isimlere soruldu. Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arvaladze, Gençlerbirliği'nde forma giyen Aykut Demir, Bursaspor'dan Murat Yıldırım ve Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup zorlu rakibi değerlendirdi.

 

İşte Sabah'ın haberine göre; rakibin, eksi ve artıları...

 

Şota Arvaladze-Kayserispor Teknik Direktörü 

 

(AZ Alkmaar, Ajax. Ayrıca Ajax'ta antrenörlük yaptı)

 

Kanatlarda bağlantı sorunu yaşıyorlar

"Avrupa Şampiyonası'nda yaşadıkları başarısızlık üzerlerinde olumsuz etki yaptı. Louis Van Gaal, göreve yeni gelse de takımı iyi okuyan bir isim. Hızlı bir şekilde adapte olacağı ve doğru kararlar vereceği kesin. Abdullah Avcı, Dirk Kuyt'ın sol ve sağ kanat oyuncularıyla olan bağlantı sorununu iyi kullanmalı. Şu anda Hollanda Milli Takımı'nın en büyük sorunu bu. Ancak Van Persie, Sneijder ve Robben'in bulunduğu bir takıma kötü demek mümkün değil.

 

Türkiye korkmamalı 

Avcı'nın takımı korkmayan bir taktikle sahaya sürmesi en doğrusu olacaktır. Türkiye'de Atletico Madrid, Liverpool gibi takımlardan isimler var. Hasan Ali Kaldırım gibi Kayserispor kökenli futbolcuların Milli Takım'da yer alması bizim için gurur kaynağı. Eren Güngör'ün kadroya çağrılması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. Görev alırsa, Semih Kaya ve Egemen Korkmaz'ı aratmaz, daha iyi oynayacaktır."

 

Aykut Demir-Gençlerbirliği 

(NAC Breda ve Excelsior'da 14 yıl oynadı)

 

Hücumda iyiler ama defansta zayıflar

"NAC Breda'da 5 yaşında futbola başladım. Daha sonra A takıma kadar yükseldim. Hollanda'da futbol 4-3-3 sistemi ile oynanıyor. Kanatlardan bindirme yapıyorlar. Tek forvet anlayışı hakim. Bu sistem, altyapıdan en üst düzeye kadar aynı. Futbolda başarılı olmalarının sırrı da bundan kaynaklanıyor. Tipik bir ekole sahipler, ayağa pası çok iyi yapıyorlar ve bu kaleciden başlıyor. Zayıf noktaları defansif özellikleri. Sağ ve sol bekler hücuma çıktığı için stoperde sıkıntı yaşıyorlar. Top kendilerinde olduğunda çok etkililer. Top rakibe geçtiğinde zayıf kalıyorlar. Ancak şu bir gerçek ki, galip veya mağlup durumda hiçbir zaman oyundan kopmuyorlar. Herkes ne yapacağını çok iyi biliyor. Hollanda'nın disiplinden taviz vermemesi, sistem takımı olduğunun en önemli göstergesi. Abdullah Avcı ile birlikte Milli Takımımız daha disiplinli oynamaya başladı. Rakip karşısında disiplini elden bırakmaz ve defansın üzerine gidersek istediğimizi alırız."

 

Murat Yıldırım-Bursaspor 

 

(Hehhas Sport Zaandam ve Ajax'da 13 yıl oynadı)

 

Sistemi oturtmak için 3-4 maça ihtiyaçları var

"Holla nda şu anda tam olarak formda değil. Avrupa Şampiyonası'nda istedikleri sonuçları alamadılar. Ardından teknik direktörleri değişti. Yeni oyuncuları kadroya monte edip, yeni bir ekip kurmaya çalışıyorlar. Henüz hazır değiller. Milli Takımımız'ın bu nedenle büyük bir şansı var. Hollanda'nın yeni sistemini oturtabilmesi için 3-4 maçlık bir süre gerekiyor.

 

Biz de tam hazır değiliz 

Türk Milli Takımı olarak bizim de bazı eksiklerimiz var. Abdullah Hoca'nın ilk resmi maçını çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Milli futbolcularımızın da hem ay-yıldızlı forma hem de Abdullah Avcı için karşılaşmaya daha iyi motive olacaklarını tahmin ediyorum Hollanda U20, Türkiye U19 Milli Takım formalarını giymiş bir futbolcu olarak, iki tarafı da çok iyi biliyorum. Tabii ki gönlüm Türkiye'den yana."

 

Oğuzhan Özyakup-Beşiktaş 

 

(AZ Alkmaar'da 6 yıl oynadı)

 

İlk 30 dakika önemli Hollanda'yı yenebiliriz

"Bana göre ilk maçın favorisi Türkiye. Hollanda'nın eksikleri var. Van der Vaart'ın olmaması bizim için büyük bir artı. Ayrıca Milli Takımımız Arda Turan ve Selçuk İnan gibi formda oyunculara sahip. Belçika'ya 4-2 yenildikleri hazırlık maçında kötüydüler. Ama bu ölçü değil, dikkatli olmamız gerekiyor. İlk 30 dakika çok önemli. Bu periyodu kazasız atlatmalıyız. Özellikle Sneijder ve Robben'e karşı defansımız dikkatli olursa en kötü ihtimalle sahadan beraberlikle ayrılırız.

 

Van Gaal çok iyi hoca 

Ben AZ Alkmaar'ın altyapısında oynarken, Louis van Gaal, A takımı çalıştırıyordu. Çok disiplinli bir teknik direktör. Özellikle taktik anlamda çok iyi. Rakip takımın analizlerini çok iyi yapar. Hollanda'nın başına yeni geçmesine rağmen, varlığı ile takımı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor