Şota: İlk kez bir işi yarıda bıraktım

 Kendi isteğiyle Kayserispor'dan ayrılan Şota Arveladze, "Allah var, kulüp beni son ana kadar bırakmak istemedi. Hayatımda ilk kez bir işi yarım bıraktım. Yani, yenildim. Kayserispor and lsquo;un geleceği adına, kulübe olan sevgimden istifa ettim'" dedi. 

Şota: İlk kez bir işi yarıda bıraktım

 

Kendi isteğiyle Kayserispor'dan ayrılan Şota Arveladze, "Allah var, kulüp beni son ana kadar bırakmak istemedi. Hayatımda ilk kez bir işi yarım bıraktım. Yani, yenildim. Kayserispor and lsquo;un geleceği adına, kulübe olan sevgimden istifa ettim'" dedi.
 
Şota Arveladze, Gençlerbirliği maçından sonra çok düşündüğünü, yenilginin karar vermesinde etkili olduğunu belirtti. Kayserispor yönetiminin kendisini son ana kadar bırakmak istemediklerini söyleyen Gürcü teknik adam, ayrılış kararını ve gelişmeleri şöyle anlattı:"
 
‘Başkan Mamur kabul etmedi’ 
"Pazartesi sabahı saat 09.00'da kulübe gittim. İstifa kararımı yöneticilere anlattım. Kulüp Başkanı Başkan Recep Mamur, bunları dinlemek istemediğini söyledi. Genel Menajer Süleyman Hurma ile saat 18.00'e kadar konuştum. Onu da ikna edince, istifamın geçerli olduğunu söyleyip kulüpten ayrıldım. Onlara kalsa, benim ağzımdan istifa bile kelimesini duymak bile istemediler. Allah var, ben kararlıydım, onlar değil. Bu benim için zor bir karardı. Zira, yaşantım boyunca hiç böylesi bir konuda yenilmedim. İşimi asla yarım bırakmadım. Hayatım boyunca hep sorumluluklar aldım. Gerek oyunculuğumda gerekse teknik adam olduğumda ama burada son zamanlarda işler iyi gitmedi. Bu kulübün geleceği açısından, ister benim hatam deyin, ister futbolcuların hatası deyin, ister şansızlık deyin böyle olması gerekirdi. Her zaman doğru karar verdim. Bu kezde öyle olmuştur diye düşünüyorum. Belki bende yanlış bir karar vermiş olabilirim ama öyle olması gerekiyordu.
 
‘Gerets başarılı bir çalıştırıcı’ 
Sarı kırmızılı yöneticilerle kendisinden sonra kimin geleceği konusunda da konuşmalarının olduğunu, Kayserispor'la birlikte adı anılan Belçikalı teknik direktör Eric Gerets'in başarılı bir çalıştırıcı olduğunu belirten Şota, bir hafta daha Kayseri'de kalacağını sözlerine ekledi.
 
Hurma: Keşke bırakmasaydı
Öte Yandan Kayserispor, yarın Sancaktepe Belediyespor ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçı için İstanbul'a geldi. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, takımın kötü gidişi ve boşalan Teknik Direktör koltuğu için açıklamalarda bulundu.
 
Hurma şunları söyledİ: 
"Kayserispor Lig'in en güçlü ve en iyi kadrolarından birine sahip. Bir sürü sebepten dolayı altıncı haftada olmamıza rağmen istediğimiz puanları alamadık ve istediğimiz yerde değiliz .Teknik direktör konusunda da şöyle bir tavrımız olamaz ; herhangi bir Teknik Direktörle çalışmayız. Biz Kayserispor olarak Teknik Direktör seçiminde belli bir çizgiye sahibiz,. Kulübün kültürüne ,geleneğine ve programına uygun bir davranış biçimimiz vardır. Eğer bir Teknik Direktör ile anlaşacaksak sıkıştık, sezon sonuna kadar takımı idare etsin diye anlaşmayız. Bizim takımımız hocasız da olsa zaten ligi belirli bir yerde bitirir.O kalitede bir takımız . Avrupa Kupalarında,
 
başarıyı düşünen ve 17 tane Milli oyuncusu olan ekibiz. Bu sorunlar hakkında abiki ona göre bir davranış biçimi göstereceğiz. Umarım bu süre kısa olur bunun için çalışacağız ama can havli ile bir hoca seçimi yapmamız söz konusu değil. Şu ana kadar herhangi bir hoca ile görüşme dahi yapmadık."
 
'Gerets ile görüşmedik' 
Basında çıkan Eric Gerets iddialarına da yanıt veren Hurma, "Herhangi bir hoca ile ufak bir temasımız dahi olmadı. Herhangi bir soruşturma ya da nabız yoklama gibi bir çalışma yapmadık. Şu anda bizim için çok değer verdiğimiz bir kupa maçı var. Rakibimiz 3. Ligde oynuyor olsa bile onlara saygı duyuyoruz. Geçen hafta oynayan takımların ne kadar zorlandığını görüyoruz. Mersin'de oynayacağımız bir lig maçı var. Ardından Milli Takım arası. Öncelikle bu önümüzdeki sıkıntıları halletmemiz lazım.
 
Şota keşke bırakmasaydı
"Tabi hepimiz çok üzgünüz. Şota hoca çok kaliteli, Avrupa çapında bir hoca. Kendisinin bize kazandırdıkları ortada. Keşke bırakmayı istemeseydi de daha uzun süre çalışsaydı. Çabalarımız onu tutmaya yetmedi. Çok demoralize oldu çok yıprandı. İnşallah onun için hayırlısı olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor