Sonunda ŞİKE için konuştular

 Türkiye Futbolu 3 Temmuz’da başlayan şike süreci ile çıkmaza girdi. Şike sanıklarının tahliye olmasının ardından iyice kızışan Türk futboluna mecliste bulunan siyasi parti Genel Başkanları da taraf olmuştu.Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NetEn çok zor duru

Sonunda ŞİKE için konuştular

 

Türkiye Futbolu 3 Temmuz’da başlayan şike süreci ile çıkmaza girdi. Şike sanıklarının tahliye olmasının ardından iyice kızışan Türk futboluna mecliste bulunan siyasi parti Genel Başkanları da taraf olmuştu.

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.Net

En çok zor duruma bu süreçte düşen isimler şüphesiz mecliste bulunan partilerin Trabzon teşkilatları.

Haber61.Net olarak Trabzon’da bulunan CHP ile MHP il başkanlarına şike konusu ile ilgili soru sorduk.

CHP: Trabzonspor’un hakkını yiyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yavuz Karan, “Şike sürecinde Trabzonspor haklıdır. Trabzonspor’un hakkını yiyen TFF dir. Türkiye TFF’nin seçilmesine başbakan ön ayak oldu bu noktada her şey tanışıklı dövüş. Bu isimler Trabzonspor’a hakkını vermediler.”dedi.

TFF’nin başkanı ayakların üzerinde duramıyor

TFF’nin başında Mehmet Ali Aydınlar kalsa bu durum böyle olmazdı söyleyen Karan, “ Bizim beğenmediğimiz Mehmet ali Aydınlar başkan olarak kalsaydı şimdi beklide Trabzonspor şampiyondu. TFF özerk değildir kulüpler özerk değildir. AKP tuvalet derneklerine  kadar kendine bağlamak istiyor bu yüzden Trabzonspor’un kupası vermiyorlar. TFF’de ayakları üzerinde duramıyor. Çünkü ısmarlama bir seçimin başkanı ve yönetimi başta durmakta.”şeklinde konuştu.

MHP: Başbakanın tutumu bu yönde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Mumamer Demeli, “Trabzonspor’un şike olayı ile niye bu kadar uğraştı sonuçta Trabzonspor davasında haklı. Fakat bu kupayı Trabzonspor vermemek için ısrarcı olan isimler ülkenin başındaki isimler. Bu kupayı Trabzonspor’a vermeyecekler. Başbakanın bu konuyla ilgili tutumu bu yönde TFF’de vermemekte ısrarlı.”dedi.

Tek direnen Koray Aydın

Demeli, “ şike sürecinde Trabzon’un siyasilerinin tavrı belli oldu. Trabzon’un altı milletvekili bulunmakta bu altı ismin beşi biliyorsunuz şike oylamasında mecliste Trabzonspor’u yalnız bıraktı. AKP’nin Trabzon vekilleri tamamen şike döneminde Trabzonspor’a aleyhtarı oy kullandı sadece Trabzon vekilleri değil bir Trabzonlu olup da başka il vekilleri de aynı şekilde oy kullandı. Volkan Canalioğlu is meclise gelmeyerek Trabzonspor’u yalnız bıraktı. Bir tek direnen isim ise Koray Aydın oldu.”ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler