Şikenin kitabını yazan Fenerbahçe şimdi de filmini çekecek!

Şikenin filmini çekecekler

Şikenin kitabını yazan Fenerbahçe şimdi de filmini çekecek!
Trabzonspor'un kupasının gasp edildiği 2010-11 sezonunda 3 Temmuz'la başlayan şike süreci Türkiye'de bir tiyatro oyununa dönüştürülerek adeta komedi-dram tarzında bir oyun sergilenmişti.

Öyleki; bu oyunun içerisinde mağdur durumdaki Trabzonspor'un hakkı yenilmeye devam edilirken, Avrupa Spor Mahkemeleri tarafından suçlu bulunan, UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan men edilen Fenerbahçe ve Yargıtay tarafından suçlu bulunarak hapis yatan Aziz Yıldırım gibi şahıslar için önce "Şike sahaya yansımadı" , ardından "Kişilerle kurumlar ayrılmalı" gibi bahaneler ortaya atıldı. Sonuç olarak, günümüzün moda tabiriyle "paralel yapının işidir" denilerek şikeciler temize çıkma yoluna girerken Türkiye'deki adalet sistemi de yeniden gözler önüne serildi.

Tüm bunlar olunca suçluykan mağdur rolüne bürünen Fenerbahçe yüzsüzlükte seviye atlamaya karar verdi. Sarı lacivertli ekip şike sürecini sinemaya taşımaya karar vererek sözde yaşadıkları zorlu süreci ve mücadelelerini belgeselleştirecek.  Çekimlerin başladığı belgeselde dönemin adı geçen futbolcuları ve spor camiasındaki isimler kısaca "şikeciler"in demeç vereceği kaydedildi.
.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor