Şike cezası: Futboldan men edildi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Güney Koreli futbolcu Choi Sung Kuk'a, şike yaptığı gerekçesiyle profesyonel kulüplerde oynamama cezası verdi.FIFA'nın kararına göre, geniş kapsamlı şikeye karışan 29 yaşındaki Choi, bundan böyle hiçbir ü

Şike cezası: Futboldan men edildi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Güney Koreli futbolcu Choi Sung Kuk'a, şike yaptığı gerekçesiyle profesyonel kulüplerde oynamama cezası verdi.

FIFA'nın kararına göre, geniş kapsamlı şikeye karışan 29 yaşındaki Choi, bundan böyle hiçbir ülkede profesyonel olarak futbol oynayamayacak.

Güney Kore Birinci Ligi'nde (K-League) 60'dan fazla eski ve faal futbolcuyla yetkilinin şikeye karıştığı, Choi Sung Kuk'un da bunların arasındaki en ünlü isim olduğu belirtildi.

2003-2011 tarihlerinde Güney Kore Milli Takımı'nda 26 kez oynayan Choi'nin, daha önce şike yaptığı için K-League'de forma giymesi yasaklanmış ve futbolcu 10 ay tecilli hapis cezasına çarptırılmıştı.

Son olarak geçen sezon K-League'de Suwon Bluewings forması giyen Choi Sung Kuk'un, sezon başında Makedonya'nın Rabotnicki takımına transferi de evraklarının zamanında yetişmemesi nedeniyle gerçekleşmemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor