Rize stadı testten geçti

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz arasında yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kapsamında Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda fonksiyonel test programı yapıldı. Basına kapalı olarak aydınlatma, güvenlik ve altyapı fonksiyonlarını test eden FIFA yetkilileri dah

Rize stadı testten geçti
Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz arasında yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kapsamında Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda fonksiyonel test programı yapıldı.
 
Basına kapalı olarak aydınlatma, güvenlik ve altyapı fonksiyonlarını test eden FIFA yetkilileri daha sonra basın toplantısı yaptı.
 
Toplantıya Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, FIFA Rize şehir sorumlusu Murat Artan, FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, FIFA yetkilileri ve davetliler katıldı.
 
Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada,  FIFA U 20 Dünya Kupası'nın düzenlenmesine 15 gün kaldığını belirterek, "Milli takımımızın U 20 kapsamında ilimize gelmesi ayrı bir zenginlik. Özellikle Kolombiya-Türkiye maçının burada oynanması ilimize ayrı bir güzellik katacak" dedi.
 
Yıldızların Rize'den yükseleceğini ifade den Çakır, vatandaşlardan stadı doldurmasını beklediğini söyledi.
 
Çakır, biletlerin e-bilet olarak satılmasının sıkıntılar doğurabileceğini belirterek, "Turnuva biletleri bugüne kadar alışkanlıklarımızın dışında bir uygulama ile satılacak. Sorunların olmaması için toplumumuzdan bu konuya duyarlılık göstermelerini istiyorum. Stadımız FIFA'nın talimatları doğrultusunda tüm hazırlıklarını tamamlama aşamasına gelmiş durumdadır. Yetkililer son kontrollerini yapıyor" diye konuştu.
 
FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez ise U 20 Dünya Kupası'nın FIFA'nın ikinci önemli ve prestijli turnuvası olduğunu belirterek, "15 gün içinde dünyadaki en iyi 24 takım Türkiye'de olacak. Bu turnuva bugün izlediğimiz 'Messi' gibi yıldızları bize kazandırdı. 23 gün, 15 maç, 24 takım ve 7 şehir ile turnuva Türkiye'nin bugüne kadar üstlendiği en büyük spor organizasyonudur. Bu, Türkiye için harika bir fırsattır. İnsanların müsabakalara gelmesine ihtiyacımız var. Ülkenizi insanlara açmanızı ve onlara hoş geldin demenizi bekliyoruz" dedi.
 
FIFA Rize şehir sorumlusu Murat Artan da FIFA yetkililerinin statta fonksiyonel testler yaptıklarını ve stadyumu 15 gün sonra yapılacak maça hazırladıklarını kaydetti.
 
Artan, stadyumlardaki doluluk oranının gelecekte Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonlar hakkında da yol gösterici olacağını belirterek,  "Stadyumları doldurmamız halinde aday olduğumuz olimpiyat organizasyonunu almamızın kolay olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise stadın dolmasının ülke ve şehir açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor