Platini'den ince mesajlar

UEFA Başkanı Michel Platini, kongrede konuşma yaptı ve şikeye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. UEFA'nın İstanbul'da gerçekleştirilen 36. Olağan Kongresi'nin açılışında konuşan Platini, bunun katıldığı 5. kongre olduğunu vurgulayarak, '4 kongrenin ar

Platini'den ince mesajlar

UEFA Başkanı Michel Platini, kongrede konuşma yaptı ve şikeye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

UEFA'nın İstanbul'da gerçekleştirilen 36. Olağan Kongresi'nin açılışında konuşan Platini, bunun katıldığı 5. kongre olduğunu vurgulayarak, '4 kongrenin ardından şu anda bu güzel İstanbul şehrindeyiz' dedi.

Birlik ruhunun önemine değinen Platini, bunun kongreye damgasını vuran bir özellik olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

'Bu birliğimiz, bütünlüğümüz sayesinde tüm üye federasyonlarımız ve futbol camiaları için, Avrupa futbolu için bu birliği teşkil edebiliyoruz. 2007 yılında bir masa çevresinde futbol camiası temsilcileriyle bir araya geldik ve dedik ki; 'Artık baltaları gömelim, yıllardır süren gerilimlere son verelim, bu sayede futbol kuruluşlarıyla UEFA arasındaki ilişkileri düzenleyelim.' Başkan seçilmemi takip eden birkaç ay içinde çeşitli mutabakat zabıtları imzaladı. Kulüp temsilcileri, liglerle oyuncularla herkesi bir araya getirmek hedefti, bu doğrultuda çağrımız oldu. Birlik oluşturmak çok önemliydi bizim için. İkna ettik ve o noktaya ulaştık. İşte aslında bunu yeniden onardık, konsolide ettik ve Avrupa futbolu artık bölünmez bir bütündür, herkesin ve futbolun çıkarları için, ben de bunla gurur duyuyorum.'

Bir araya gelmek başlangıçtı, bu mutabakat zabıtları aylar süren müzakereler sonunda imzalandı. Netice itibariyle önümüzdeki yıllarda futbolun hepimizin bildiği, sevdiği gibi bir oyun olarak kalabilmesini mümkün kıldı, milli takımların hep bir arada uyum içinde kalmasını mümkün kıldı.'

Önümüzde hafta 9 tarihten oluşan uluslararası bir takvim açıklayacaklarını kaydeden Platini, önümüzdeki haftalarda yapılacak FIFA İcra Kurulu toplantısının da tarihi öneme sahip bir toplantı olacağını söyledi.

 

Devamı sayfa 2'de

 

'Bazı ülkelerde olmayan paralar harcanıyor'
Michel Platini, bazı ülkelerde kulüplerin olmayan paraları harcadığını, bazılarının da futbolcularına para ödeyemez durumda olduğunu vurguladı.

'Böyle bir paradoksu nasıl açıklayabiliriz. Bu sürdürebilir bir paradoks değil' ifadesini kullanan başkan Platini, şunları söyledi:

'Sanal bir dünyada ya da başka bir evrende yaşamıyoruz. Çevremizde olup bitenden ders çıkarmalıyız. Bu problemi öngörebilmeli ve çözüm için harekete geçmeliyiz. Bu çerçevede son derece önemli haberi paylaşmak istiyorum;

elimde Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Rekabetten Sorumlu Avrupa Komisyonu'ndan gelen bir mektup var. Komiser Sayın Almunia dün kaleme aldığı mektupta finansal fair play'in meşruiyetine işaret etmekte, bu konudaki önümüzdeki engellerin önemine değinmekte. Bu çerçevede kulüplerin daha adil vergilendirilmesi gerekliliğine işaret etmekte.

Günbegün biz reform sürecini ilerletiyoruz ve futbolun mirasını en iyi şekilde koruyabilmek için, adil oyun çerçevesinde ve dayanışma ruhuyla geçmişimizden gelen bu gücü daha da ileri taşımayı hedefliyoruz. Diğer kurumlarla barışçıl ilişkiler kurmak bu çabalarımızda önem taşıyor. Temel bir çalışma gerçekleştirdik ve bunun meyvelerini alacağız"

 

Devamı sayfa 3'te



'Futbolu temizleyelim, amacımız budur, tutkumuz da bu olmalı'
Michel Platini, futbolun başında belalar bulunduğunu ve projelerini futbolu bunlardan temizlemek amacıyla yaptıklarını söyledi.

Futbolun başındaki belaları, 'Şiddet, şike, yasa dışı bahisler, doping, oyunculara baskı, tehdit, oyuncuların zorlanması, sözleşmelere uymamak, genç futbolcu ticareti, para aklamak' olarak ifade eden Platini, şöyle konuştu:

'Bunlar sadece futbolda değil, toplumun genelinde mevcut. Kötü olan da bunların giderek kökleşmesi, sıradanlaşması. Bizler bu belayla mücadele etmek durumundayız. Çünkü her şeyi devredebiliriz, ama örnek olmayı asla devredemeyiz.

Onun için oyunu koruyalım, futbolu temizleyelim, amacımız budur, tutkumuz da bu olmalı. Projelerimizin çoğunu bu ruhla gerçekleştiriyoruz. Tekrar moralleri yükseltmek, morali oyuna tesis edebilmek için. Çabalarımız bu doğrultuda. Ancak işbirliği halinde, diyalog ve uzlaşma içinde çalışmak durumundayız.

Kendimizden ödün vermeden bunu yapmalıyız. Çünkü birlikten kuvvet duyar. Bu kongre bu birlik duygusuna örnek teşkil etmektedir. Benim sonuçlarım sizin sonuçlarınızdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor