Onlar Okyanus biz damlayız!

TRT Haber ‘de yayınlanan Seviyeli Futbol programına konuk olan teknik direktör Tolunay Kafkas,Bordo mavililerden ayrılışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Kafkas, "Biz Trabzospor için fedakarlık yaptık, bize ihtiyaçları vardı. Ben Yıldırım Demirören’

Onlar Okyanus biz damlayız!

TRT Haber ‘de yayınlanan Seviyeli Futbol programına konuk olan teknik direktör Tolunay Kafkas,Bordo mavililerden ayrılışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kafkas, "Biz Trabzospor için fedakarlık yaptık, bize ihtiyaçları vardı. Ben Yıldırım Demirören’den izin istedim. Sağolsun, onlar da bana izin verdiler ve ben Trabzonspor’a gittim ama benim elimden çok değerli olanı aldılar. Ben milli takımda önemli bir görevdeydim. Trabzonspor sana ihtiyacımız var dedi. Bana o dönem de daha iyi teklifte bulunan kulüpler de oldu. Ama ben Trabzonspor’u seçtim benim için çok değerli olan bir şeyi aldılar ben dersimi aldım." şeklinde konuştu.

"ONLAR OKYANUSSA BİZ ONLARIN YANINDA DAMLA OLABİLİRİZ…"

Trabzonspor’a giderken Şenol Güneş ve Ünal karaman’la konuştuğunu söyleyen genç teknik direktör, "Şenol hocanın ve Ünal Abi’nin bıraktığından emin olmam gerekiyordu. Çünkü onlar Trabzonspor’un yüzleri. Onlar bir okyanus ise biz bir damlayız. Onların mutsuzluğu üzerine sevinmek bana yakışmaz." ifadelerini kullandı.

"3 YILLIK ANLAŞTIM 3 AY KALDIM"

Takımlar birini seçiyorsa onunla devam etmesi gerekir ifadesini kullanan Başarılı teknik direktör , “Benim 3 yıllık anlaşmam vardı 3 ay kalabildim. Mesela şimdi Beşiktaş teknik direktör arıyor. 2 yıllık anlaşma yapıp arkasında durması gerekiyor” dedi.

"SPORTİF DİREKTÖRLÜĞE KARŞI DEĞİLİM"

Sportif direktör kavramına karşı olmadığını söyleyen genç teknik direktör, “Sportif direktörün teknik diretör olmayı düşünmemesi  lazım “ dedi. Ayrıca Kafkas, sportif direktörün çok  bilgili olması gerektiğini” ifade etti.

Yabancı oyuncu sınırının serbest kalması gerektiğini belirten Kafkas, yabancı sayısının hiçbir öneminin olmadığını söyledi. Kafkas ayrıca, "Yabancı oyuncu sayısını serbest bırakalım, genç oyunculara ilgi gösterelim; hoca zaten onu bulur.  Benim Galatasaray’da oynadığım sürede 4 yabancı vardı aramızdan  18 yaşında bir çocuk çıktı oynadı. Emre Belözoğlu o dönem kendisini kanıtladı” dedi.

HAMİ FATİH TEKKE VE GÖKDENİZ GİBİ FUTBOLCU YETİŞMİYOR Devamı Sayfa 2'de

"Trabzon’da gelecek vaat eden yeni yıldızlar yetişiyor mu?" sorusunu cevaplayan Kafkas, “ O bölgede eskisi gibi genç oyuncu yok, yıldız oyuncu çıkmıyor. Alttan yetişen oyuncu yok. Gökdeniz, Hami gibi futbolcular yetişmiyor” şeklinde cevapladı.

ALPARSLAN’I TRABZONSPOR’A ALACAKTIK..

20 Yaş Altı Milli Takım’da değerlendiren Kafkas, "Milli takımımızın şansını yüksek görüyorum. Takımımızın çok iyi kadrosu var. Hocaları çok iyi, oyuncular çok iyi. Alparslan özellikle çok iyi bir oyuncu. Trabzonspor’da devam etseydim onu Trabzonspor’a alacaktık" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM"

Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra tartıştığı gazeteciden de özür dilediğini ifade eden Kafkas, “Ben hatalıydım. Özür diliyorum, yapmamam lazımdı. Ben, o soruda hem Volkan’ı korumak istedim hem soruyu cevaplamak istedim ama yapamadım. Tekrar özür diliyorum” dedi.

Son olarak A Milli Futbol Takımı hakkında konuşan Kafkas şunları söyledi:

"Çok erken davranıyoruz. Gündemde kulüpler milli takımın önüne geçiyor . Geçen Eylül ayında Varşova’da bir çok teknik direktörlerle birlikteydik. Hepsi aynı şeyden şikayetçi. Buna bir çözüm bulunması gerekir."

Ayrıca Kafkas, "Milli takım teknik direktörü ile ya 2 yıllık bir  sözleşme yapacaksınız ya da 2 turnuva üst üste şans vereceksiniz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor