Esed için oyunun sonu geldi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, ABD’nin muhaliflere silah yardımı kararıyla ilgili, "Bu Esed bakımından da oyunun sonuna geldiğinin önemli bir göstergesidir” dedi...TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır,

Esed için oyunun sonu geldi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, ABD’nin muhaliflere silah yardımı kararıyla ilgili, "Bu Esed bakımından da oyunun sonuna geldiğinin önemli bir göstergesidir” dedi...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Türkiye’nin Esed rejiminin halkına yönelik kimyasal silah kullandığını tespit ettiğini ve bu bilgileri tüm müttefikleri ve Suriye krizine çözüm aramakta olan ülkelerle paylaştığını hatırlattı.

ABD’nin Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah kullandığının saptanmasına yönelik açıklamasını son derece önemli bulduğunu belirten Bozkır, “Bu bir anlamda Türkiye’nin verdiği bilgilerin doğruluğunu ve paylaştığı istihbaratın, delillerin de geçerli olduğunu ortaya koydu. Bu açıdan bu açıklamayı önemsiyorum. Türkiye’nin, Suriye krizinin başından bu yana dile getirdiği, ortaya koyduğu birçok unsur, bazı ülkeler ve gruplarca çok fazla dikkate alınmamıştı ama başından bu yana Türkiye’nin her söylediği, bölge ülkesi olmanın avantajıyla ve gerçekten somut delillere dayanan bilgilerdi” diye konuştu.

ABD’nin bu açıklamayla Suriye krizinin vahametini artık iyice anladığını ve buna çözüm bulmaya yönelik daha aktif olacağını gösterdiğini ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:

“Kırmızı çizginin aşılması tabirinin yazılı metinde kullanılmasını önemsiyorum, diplomaside bu önemli bir tabirdir ve yazılı olması ABD yönetiminin ortak deklarasyonu olduğunu ortaya koymaktadır. Bunun hakikaten çok dikkate alınması gerekir.

Bu tabi Suriye rejiminin başı Beşşar Esed bakımından da oyunun sonuna geldiğinin çok önemli bir göstergesidir. Çeşitli masum görüntülerle, kamuoyunu yanlış bilgilere sevkedecek tavırlarla bugüne kadar gelmiştir ama artık hayatın gerçeği ve bütün durumun vahameti kafasına vurulmuş anlamındadır.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler