Küme düşürülmede son durum

3 Temmuz Pazar sabahından beri Türkiye'de en çok konuşulan konu Şike Operasyonu ve sonrası... Sonrasında bir çok şey yazıldı ve çizildi. Son bir aydır da zaman zaman gündemin birinci maddesi olan zaman zaman ise lig maçları nedeniyle gölgede kalan "Küme d

Küme düşürülmede son durum

3 Temmuz Pazar sabahından beri Türkiye'de en çok konuşulan konu Şike Operasyonu ve sonrası... Sonrasında bir çok şey yazıldı ve çizildi. Son bir aydır da zaman zaman gündemin birinci maddesi olan zaman zaman ise lig maçları nedeniyle gölgede kalan "Küme düşürülme kaldırılsın" başlığı.. Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı seçildiği ilk gün, "Şiddet yasasında bazı değişiklikler için hukukçular çalışıyor. Küme düşmenin kaldırılması için başvuru yaptık. Disiplin talimatlarında da değişiklikler yapılması için federasyona başvurduk. Ekonomik olarak bu süreçte kulüplerimiz zor durumda" açıklamasını yapmıştı. Sonrasında imza pazarlıkları başladı!. Önce 10 kulüp sonra 14 kulüp 'küme düşme kaldırılsın' kararına destek verdi. Bu işin başını Beşiktaş, Fenerbahçe, Gaziantep ve Gençlerbirliği çekti. Ordu, Galatasaray, Trabzon ve Ankaragücü en son da Bursaspor böyle bir kararın altına imza atmayacaklarını belirttiler. İmza atmayan kulüpler için "Sürüden ayrılanı kurt kapar" söylemi bile dile getirildi.

BIÇAKCI SUNUM YAPACAK AMA...
Toplantının ilk günlerinde Trabzonspor ve Bursaspor mevcut kararı prensip olarak destekledi fakat daha sonra camia ve taraftarlarından gelen tepkiler üzerine geri adım attılar. Son toplantıda Eski Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı, "Yasanın değişimi için bir çalışma yapsın" diye yetkilendirildi. Bugün saat 13.00'te İstanbul'da yapılacak toplantıda Bıçakcı afla ilgili yaptığı çalışmayla ilgili bir sunum yapacak. Özellikle son olarak başkan Suat Kılıç'ın "Şikede af olamaz" açıklaması sonrası kulüplerin bu konudaki tavrı da değişti. Zaten toplantı normalde pazartesi günü iken cumaya çekildi.

Bugünkü toplantıdan somut bir şey çıkması beklenmiyor. Çünkü ne TFF 58. madde için bir değişim öngörmüyor. Mevcut yasada by-pass yapılacak ama "Şikeye teşebbüs eden ya da edecek olan kulüp ya da kulüpler küme düşürülsün" satırları ise aynen kalacak. Büyük ihtimalle günlerdir tartışılan bu dosya bugün kapanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor