Kolot: "TS şampiyon olamaz"

Beşiktaş Kulübü eski Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot gündemi değerlendirdi.Beşiktaş ile ilgili değerlendirmeler yapan Kolot Süper ligde bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını iddia etti.İşte Celalettin kolot’un röportajından satır başları.Sizce

Kolot: "TS şampiyon olamaz"

Beşiktaş Kulübü eski Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot gündemi değerlendirdi.

Beşiktaş ile ilgili değerlendirmeler yapan Kolot Süper ligde bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını iddia etti.

İşte Celalettin kolot’un röportajından satır başları.

Sizce bu sezon hangi takım şampiyon olur?

Son haftalarda aldığı sonuçların ardından Fenerbahçe diye düşünüyorum. Böyle bir hava yakaladıktan sonra şampiyonluğu kaptırmazlar. Trabzonspor bu baskıyı kaldıramaz.

Ocak 2007'de Yıldırım Demirören'in listesinden yönetime girdiniz. Sizin deyiminizle, Ümraniye'nin patronuydunuz. 7.5 ay sonra istifa ettiniz. Neden ayrıldınız?

Başkan, Futbol Şubesi'ni kapattı. Oysa belli bir sorumluluk alacağım için yönetime girmiştim. Nitekim bu günlerde Ümraniye'de aynı eksiklik hissediliyor. Hiçbir zaman antrenörün başı boş bırakılmaması gerekiyor. Tigana'nın istifasından sonra Lucescu'yu bekliyorduk, Ertuğrul Sağlam'ın geleceğini Vatan Gazetesi'nde okudum. Sağlam'a karşı değildim. Ancak gazeteci biliyor, benim haberim yok. Lucescu gelse Beşiktaş'a çağ atlatırdı.

İkinci neden ise Diatta ve Higuain bana sorulmadan alındı. İdmana çıktılar, ben izlemeye gitmedim. Başkan "Neden gelmedin?" diye sordu. "Ben çoban değilim" dedim. Sormadan antrenör aldın tamam, ama transfer edilen iki isim de Beşiktaş'ın oyuncuları değildi. Onlar gelmeye başladı ve ben gittim. "En fazla 1 milyon euroya futbolcu al" denmişti. Sonrasında en ucuzu 5 milyon euroya transferler başladı.

 

"Kolot transferlerden komisyon alıyor" söylentileri ortaya atıldı.

Kulübe bir kuruş masrafım olmamıştır. Deplasmanlar dahil otel ve uçak paraları benden kesildi. En son Engin Baltacı, 500 milyon borcum varmış, onu bile istedi. Schalke 04'ün stadındaki Chelsea maçından 60 euro borcum kalmış, onu da aldılar. Transfer görüşmesi için yaklaşık 15 kez yurt dışına gittim. Hepsini cebimden verdim.

Gülnaz Arsel'le tartışmanız ve kendisine 'lan' dediğiniz iddiası da uzun süre konuşuldu.

Yine bir transfer görüşmesinden gelmiştim, yorgundum. Hiç anlamadığı bir konuda soru sordu. Pişman değilim, sinirlendiysem haklıyımdır. Gerekli ne cevap varsa almıştır. "Ya o ya ben" dedim. Başkan da mecburen istifasını istedi.

Galatasaray, geçen sezon yıldız transferleri yapmasına rağmen başarılı olamadı. Aynı durumu bu sezon Beşiktaş yaşıyor. Başarıya aç isimler mi getirilmeli?

Böyle başarı olmaz ki. Öncelikle kiralık futbolcu almayacaksınız. Adam burada 4 ay tekmeye kafasını uzatmaz. Parasını almak için oynamış gibi yapar. Aslında Beşiktaş'ın büyük bir avantajı vardı. Geçen sene Galatasaray, hırsını kaybetmiş ve sönmeye başlamış yıldızları getirdi. Bu sene aynısını Beşiktaş yapıyor. Gözünün önünde örneği varken nasıl olur anlamak mümkün değil. Rijkaard ve futbolcularun hepsi gitti. Sezon sonunda Beşiktaş da aynı durumla yüzleşecek. Eğer Manuel Fernandes 100 bin euro ise, o zaman ben bu oyuncuyu oğlumla birlikte bizim bahçede oynasın diye alırdım.

Yönetim, "Gelecek sezonun takımını kurduk" diyor. 1-2 takviyeyle gelecek yıl başarı gelir mi?

Takımdaşlık yok. Hocanın yüzü hiç gülmüyor. Ernst, neden oynamadığını bilmiyor. Almeida, Bobo'nun aynısı. Bize Raul gibi bir futbolcu lazımdı. İsim diye 'hadi alalım'la olmaz. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonsor'un B takımını yendi. Zaten Galatasaray'ı yenmeyen yok. Büyük maçlarda başka galibiyet alınamamış. Beşiktaş'ta istikrar yok. Geleceğin takımı kesinlikle yalan. Çünkü mevcut takımın yaş ortalaması 31. 'Yeni stat' deniyor. Yıldızları şımartırsan, Kasımpaşa'nın stadında veya Olimpiyat'ta oynamazlar.

 Schuster'in yapmaya çalıştığı nedir? Kafasından neler geçiyor?

İki senelik garanti parası var. İkinci sınıf takımlar hariç yaklaşık iki yıldır Avrupa'da hiçbir kulüp kapısını çalmadı. Zaten Beşiktaş'tan sonra gideceği yer en fazla Almanya veya İspanya 2. Ligi'dir. Böyle bir sistemsiz futbol yok. "1960 futbolu" diye eleştiriyor, ama oynattığı futbol kendi zamanındaki 1970 futbol. Hep birlikte hücumla başarı gelmez ki. Soldan Simao, sağdan Quaresma orta yapacak. Eee Almeida da gol atacak. Artık yok öyle birşey.

Ankaragücü maçının devre arasında İbrahim Toraman'a yumruk atan İbrahim Üzülmez'in sözleşmesi feshedildi. Kararı doğru buluyor musunuz?

Schuster istedi diye futbolcuyu göndermek zorunda değilim. Kadro dışı bırakırsın, sezon sonunda affedersin veya jübile yaparsın. Şu anda İbrahim Toraman da rahat değil. Toraman'ı taraftarın önüne attılar. Eğer Ersan Adem Gülüm sakat olmasaydı, Toraman'ı da gönderirlerdi.

Kazandığınız bir Galatasaray maçından sonra "Tigana'yla konuşacağım. Bir daha Ricardinho ile Delgado'yu birlikte oynatmasın" dediniz. Teknik heyetin işine karışıyor muydunuz?

Evet, bence karışılmalı. Tigana döneminde Trabzonspor maçında ilk yarıyı 2-0 galip bitirip, maçı 3-2 kaybettik. Ofsayt taktiği yapardı, ama bir türlü beceremezdi. Fenerbahçe karşısında da Kezman aşırttı, şampiyonluk gitti.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin çok abartıldığını söylüyorsunuz.

Avrupa ve dünya basınını hep takip ederim. Adamların haberi bile yok.

kaynak: ajansspor.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor