Işıklar güvenlik için söndürülmüş!

 F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan kupa töreni ve yaşanan olaylardan dolayı hala tartışması devam eden derbi maçının ardından gözler Perşembe günü yapılacak olan PFDK toplantısına çevrildi. Bugüne kadar biri medya temsilcisi olmak üzere Süper Lig karşı

Işıklar güvenlik için söndürülmüş!

 F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan kupa töreni ve yaşanan olaylardan dolayı hala tartışması devam eden derbi maçının ardından gözler Perşembe günü yapılacak olan PFDK toplantısına çevrildi.

 

Bugüne kadar biri medya temsilcisi olmak üzere Süper Lig karşılaşmalarına sadece 3 kişi görevlendiren temsilciler kurulunun F.Bahçe - G.Saray maçıyla ilgili biri kurul başkanvekili olmak üzere tam 5 temsilciye görev vermesi dikkat çekti. F.Bahçe belki de son yılların en kabarık dosyasıyla disiplin kuruluna sevkedilmiş oldu.

 

Sarı-lacivertliler kurul Başkanvekili Fatih Tanfer'in yanı sıra derbi maçında görev alan temsilciler İbrahim Yuşan, Candemir Özdemir,İbrahim Tuka ve Halit Aslan'ın raporları doğrultusunde hem saha olayları hem de çirkin ve kötü tezahurat fiillerinden dolayı TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya sevkedildi.

 

4 farklı temsilcinin yaklaşık 50 sayfayı aşan raporunda yaşanan olaylarla ilgili tüm detaylara yer verilirken, raporlarda özellikle temsilcilerin F.Bahçe'li yöneticilerle olan diyalogları dikkat çekti.

 

Maçın ardından ışıkların söndürülmesi ve sahanın sulanması olayı gündemi uzun süre meşgul ederken, temsilciler bu olaylarla ilgili raporlarında, "Işıkların söndürülmesi ve sahanın sulanmasının ardından ilgili kulübün yöneticileri ile temasa geçildi. F.Bahçeli yöneticiler ışıkların neden kapatıldığı yönündeki sorumuza bunu güvenlik açısından yaptıklarını ve başka bir niyetleri olmadıklarını belirtmişlerdir.

 

Yine aynı şekilde sahanın hemen sulanmasıyla ilgili sorumuza da aynı yöneticiler gaz bombalarını gerekçe göstermişler, aynı şekilde tüm maçlardan sonra bu sulama işlemini gerçekleştirdiklerini belirtmişlerdir" ifadelerine yer verdiler.

Raporlarda bir başka dikkat çeken konu ise, F.Bahçe yöneticisi Ali Koç ve stat müdürü Ayhan Bal'ın olayların önüne geçmek için yoğun bir çaba ve gayret göstermelerine yer verilmesiydi. Yine raporlarda her iki kulüp yönetici ve futbolcularının disipline sevkine gerektirecek bir eylem yer almazken, temsilcilerin raporlarında özellikle maç öncesi edilen küfürlü tezahuratlara yer verdi.

 

Raporlara göre 90 dakikalık maç sırasındaki kötü tezahuratın sadece 36 saniyeyi bulduğu ancak maç öncesi ve sonrasındaki kötü tezahuratın ise yoğun bir şekilde olmasına yer verilmesi dikkat çekti. Maçta görev alan 4 temsilci, sahaya atılan sandalye sayısından, sahaya giren kişi sayısına ve zarar gören mekanlara ayrıntıları ile yaşanan tüm olayları dakika ve saniyelerine varana kadar rapor etmesi ve dosyanın bir hayli kabarık olması F.Bahçe'ye ciddi bir cezanın geleceği mesajını verdi.

 

F.Bahçe ve G.Saray yine temsilci raporları doğrultusunda, maç sonrası oyuncularının basın toplantısına katılmamalarından dolayı disipline sevkedilirken, her iki tarafın bu konudaki savunmaları da dikkat çekti.

 

Temsilci raporlarında F.Bahçe takımının, oyuncularının basın toplantısına katılmama gerekçesi olarak kendilerine, ailelerinin tribünde olduğunu onların güvenliklerini sağlamak için tribüne çıkmak zorunda kaldıklarını göstermeleri dikkat çekti. G.Saray cephesinin de yine temsilci raporlarına göre, "Güvenlik açısından gelmemiz sakıncalı olur" gerekçesiyle basın toplantısına oyuncu göndermediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor