İdmanocağında yabancı oyuncu krizi

İdmanocağı zorlu günler yaşıyor

İdmanocağında  yabancı oyuncu krizi
Yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile zor günler yaşayan İdmanocağı bayan voleybol takımı borçları nedeni ile sezon başında kadrosuna kattığı yabancı oyuncuları lisanlarını çıkaramadığı için bu oyuncularını oynatamıyor.

2016-2017 sezonu Vestel Venüs Sultanlar Ligine evinde oynadığı Beşiktaş’a 3-1 mağlup olarak başlayan İdmanocağı bayan voleybol takımı yabancı oyuncular Maren Brinker, Anna Matıenko, Kristina Kıcka lisanlarını çıkartamadığı için oynatamıyor.

İdmanocağı kulüp başkanı Mehmet Öz Haber61.Net’e çarpıcı  açıklamalarda bulundu.

Öz yaptığı açıklamada; İdmanocağı Spor Kulübü olarak faaliyet gösterdiğimiz voleybol braşında, Balkan Kupası Şampiyonluğu ve Eurochallenge kupasında final heyecanı yaşatan takımımız bu yıl maalesef faaliyetine küçülerek devam edeceğiz.

Bu sezon için isim sponsorluğu anlaşması yaptığımız kurum 17.10.2016 tarihinde isim sponsorluğundan vazgeçmiştir. Sadece anlaşılan sponsorluk bedelinin %10’u na tekabül eden forma reklamı vermiştir. Bu nedenle ekonomik olarak çok zorlanacağımızdan ötürü böyle bir karar almak zorunda kaldık. Bu durumda yabancı sporcularımızın lisanslarını çıkaramadık ve sahaya Türk oyuncularımız ile çıkma kararı aldık. Bu soruna çözüm üretemezsek maalesef spor şehrimizin bu takımı küme düşecek ve yok olacaktır.
Bu takım birkaç yıldan beri Trabzon imajına olumlu katlılar vermiş ve başarılara imza atmıştır. Takımın yaşamsal devamlılığının yaşanması anlamında bu şehir, bu takıma sahip çıkmalıdır.

Herşeye rağmen yaşanan mutluluklar ve kazanılan başarılar bir gurur kaynağı olarak tarihte yerini almıştır.Son bir hamle yine de bu şehrin bu takıma sahip çıkacağına olan inancımızı yitirmeden mücadelemize devam ediyoruz ifadelerini kullandı.
Haber / Tuncay Lakot - Haber61
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler