İddianame ne zaman açıklanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Etik Kurulun belgeleri inceleme sonrasında yaptığı açıklamada "Federasyonumuz, iddianamenin kabulüne bağlı olarak gizlilik kararının kalkmasını müteakip, derhal şüpheli kulüp ve gerçek kişilerin savu

İddianame ne zaman açıklanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Etik Kurulun belgeleri inceleme sonrasında yaptığı açıklamada "Federasyonumuz, iddianamenin kabulüne bağlı olarak gizlilik kararının kalkmasını müteakip, derhal şüpheli kulüp ve gerçek kişilerin savunmaları alınacak, bu savunmalar ve tüm soruşturma evrakı incelenmek suretiyle, Etik Kurulu'ndan nihai rapor istenecek daha sonra da hukuka ve adalete uygun bir karar verilecektir. " diyerek alınacak asıl kararın iddianamenin hazırlanmasının ardından verileceğine işaret etti

Peki herkesin gözünü çevirdiği iddianame ne zaman yazılacak

İDDİANAME YAZIMINA EYLÜL’DE BAŞLANACAK

Aralık 2010’da eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün başlattığı, özel yetkili savcı Mehmet Berk yürüttüğü soruşturmada iddianamenin yazımına Eylül ayında başlanacağı belirtildi. Mahkemeye teslim tarihinin ise Ekim ayının ilk günleri olarak öngörülüyor.

YAZIMININ 1 AYDA TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Tutuklı isimlerin dinlenmesinin ardından savcı Mehmet Berk’in iddianamenin yazımı aşamasına geçeceği öğrenildi. İddianamede tutuklanan isimlerin yanı sıra ifadesinin ardından serbest bırakılan isimlerin de iddianamede ‘şüpheli’ olarak yer alacağı belirtildi. Savcı Berk’in ‘Futbolda şike iddianamesinin’ yazımını yaklaşık 1 ayda tamamlaması öngörülüyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor