Hacısalihoğlu ''Çekilmeyeceğim''

Hayrettin Hacısalihoğlu Bakan Özak'ın  adaylığına karşı olmadığını belirterek, “Tavırları sıcaktı. Özak, mahalli seçimleri nedeniyle kongreye müdahil olmayacağını söyledi” dedi.  ÇEKİLMEM SÖZ KONUSU DEĞİLEski asbaşkanlardan  Hayrettin Hacısalihoğlu, adayl

Hacısalihoğlu ''Çekilmeyeceğim''

Hayrettin Hacısalihoğlu Bakan Özak'ın  adaylığına karşı olmadığını belirterek, “Tavırları sıcaktı. Özak, mahalli seçimleri nedeniyle kongreye müdahil olmayacağını söyledi” dedi. 

 

ÇEKİLMEM SÖZ KONUSU DEĞİL

Eski asbaşkanlardan  Hayrettin Hacısalihoğlu, adaylık için nabız yoklamaya devam ediyor. Kendisiyle ilgili bir takım spekülasyonlar olduğunu belirten Hayrettin Hacısalihoğlu, şuana kadar yaptığı çalışmalarla ilgili haber61'e önemli açıklamalar yaptı.

Hacısalihoğlu,  “Çekildiğim yönünde çıkan söylenti tamamen asılsızdır. Şuan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kulübün içersinde bulunduğu durumda neler yapabiliriz, bu sorunlu günler nasıl aşılırın hesabı içersindeyim. Trabzonspor'un sorunlarına çözüm bulamayacağımıza inanırsam o zaman tabiî ki çekilirim. Ben kulübün menfaatini düşünürüm. Bu günkü şartlar çok ağır çok zor, bunları bir araya getirip çözüm getirecek bu günleri ortadan kaldıracak bir oluşumu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bunlar olursa görevden kaçmadan o işin içinde olacağız. Kanaatim bunları halletmenin zor olacağı şeklindeyse o zaman talip olmayacağız.”dedi

ÖZAK SICAK BAKTI

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile de bir araya geldiğini belirten Hacısalihoğlu, “Bakanımız Faruk Özak ile buluşup  görüştüm. Bana karşı tavrı da oldukça sıcaktı. Sayın Bakanımızın bana karşı olduğu yönündeki söylemler ise tamamen asılsızdır. Ancak Sayın Özak, bana seçimlere kesinlikle müdahil olmayacağını söyledi. Çünkü geçtiğimiz kongrede bir taraf olmuş ve seçimi kaybetmişti. Ayrıca bir yıl sonra mahalli seçimler var. Bu açıdan yıpratılmak istemiyor. Çünkü Trabzon onlar için çok önemli. Geçtiğimiz seçimi kaybettiğinde 'bakan seçimleri kaybetti' şeklinde söylemlerde onu bir hayli üzmüş. Muhalifleri bunu koz olarak kullanmışlar. Yani seçimler öncesi yıpratılmamak için kongreye  kesinlikle karışmayacak. Kendisiyle bu konuları görüştük” şeklinde konuştu.

SORUN ÇOK

Trabzonspor'da ekonomik sorunların yanı sıra, bir çok daha sorun olduğuna değinen eski asbaşkanlardan Hayrettin Hacısalihoğlu, “Bu sorunların çözümü yeni yönetimi bekliyor. Kulübün 50 trilyon lira civarında borcu var. Bu ürkütücü bir rakam. Bu ödemeleri gerçekleştirmek için  finans kaynakları yaratmak gerekli. Ayrıca futbolcu kadrosuna bir takım isimler katılacak. Bunun yanı sıra eldeki mevcut oyunculardan bir kısmıyla belki yollar  ayrılacak. Ayrıca diğer sorunlarda var.Kulübü yönetmek kolay değil” dedi.  

ESKİLER DESTEK VERDİ

Eski başkan ve kulübün ileri gelenleri ile bir araya geldiğini ve onların fikirlerini önemsediklerini belirten Hacısalihoğlu, “Şuana kadar görüştüğüm başkan adaylarının tam desteğini aldım diyebilirim.Görüşmediğim başkanlarla da önümüzdeki günlerde bir araya geleceğim.Onları bana bu işi başarabileceğimi söyleyerek moral desteği verdiler Görüşmeler çok olumlu gidiyor” dedi.

HER İSTEDİĞİNİZ OLMUYOR

Liste oluşturma çalışmalarına  yoğun destek olduğunu da sözlerine ekleyen Hacısalihoğlu “Liste oluştururken kadronuzda görmek istediğiniz herkesi göremiyorsunuz. Çeşitli sorunlar çıkabiliyor. İkili ilişkilerden kaynaklanan sorunlar var. Ama şunu söyleyeyim. Gerçekten bize ilgi beklediğimizden de  fazla. Asıl ana çekirdek birkaç kişilik. Yönetimde  birlikte olmak istediğim isimler var. Onlarla son bir değerlendirme daha yapıp karar vereceğiz.

'Size destek olayım ama yönetimde olmayayım' diyen isimler var. Aynı zamanda ekonomik şartları çok ağır bulanlar da var. Eski yöneticilerden aramıza almak istediğimiz insanlarda bu gibi sorunlar var. Yani tereddütleri var. Şartları ağır bulanlar hatta ben Trabzonspor defterini kapattım diyen bile var” dedi.

ELEŞTİRİLER BIKTIRMIŞ

Liste çalışmalarının beklediğinden de iyi gittiğini ifade eden Hacısalihoğlu, “Ancak bazı isimleri bugüne kadar yapılan eleştirilerden bıkmış. Listeni kağıt üzerinde yazdığın zaman iş kolay, ama insanlar bir araya gelmiyorlar. Geçmişte birbirleri ile kötü şeyler yaşamış insanlar var. Birbirlerine karşı basında sözlü eleştirililer yapmışlar.Şimdi bir araya gelseler hemen tepki alacaklar.Bundan korkuyorlar Hani sen bununla kötüydün şimdi ne oldu! Diye soracaklarını düşünüyorlar. Bakıyor ki her olan yöneticiye oluyor. Haklı haksız büyük eleştiri oluyor, saldırı oluyor. Bu nedenle ben bu işe niye gireyim diyenler var. Yani Trabzon'da bazı kesimler küsmüş, yada eleştirilerle kulüpten küstürülmüş” dedi.

SEBEP EKONOMİK

Trabzonspor şu anda çok borç altında olduğuna değinen Hayrettin Hacısalihoğlu, liste oluşturmakta ekonomik şartlarında engel ve sorun olduğunu altını çizerek, “Ekonomik şartlar yönetime girmek isteyen insanlarda,  tereddüt yaratan unsurların başında geliyor. İkincisi yaşanan hadiseler. Sahada yaşanan olaylar, darplar, hakaretlerdir. Üçüncüsü bu kadar zaman içerisinde insanlar birbirleri ile ters düşmüş oluyor. Yaygın medyanın da Trabzonspor'un hadiselerini gündeme çok fazla taşımış olması her olayın gözler önünde yaşanmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler