"Güneş'in ayak izlerini takip edeceğiz"

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, "UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalarak önemli bir iş başardık. Yönetimimizin forvete takviye konusunda çabası var" dedi.Oynadığı 6 ön eleme maçında 5 galibiyet ve bir beraberlikle adını UEFA Avrupa Ligi'nde grup

"Güneş'in ayak izlerini takip edeceğiz"

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, "UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalarak önemli bir iş başardık. Yönetimimizin forvete takviye konusunda çabası var" dedi.

Oynadığı 6 ön eleme maçında 5 galibiyet ve bir beraberlikle adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırmayı başaran Trabzonspor’da yüzler güldü. Mustafa Akçay ise gruplara kalacaklarına baştan beri inandıklarını vurgularken şunlyarı söyledi:

"Bunu benimsemiştik ve baştan beri inanmıştık. Bu çok mutluluk verici bir durum. Sevdiğiniz kişileri mutlu etmek ve sizin mutlu olmanız tarif edilemez bir duygu. Fiziksel değerler açısından bir problemimiz olduğunu düşünmüyorum. Ama daha iyi olabiliriz. Testler de bunu gösteriyor. Rakip kaleye gitmek için 12 çeşit yolumuz var ve bunları geliştirmeliyiz."

"TRANSFERİ BİTİRMELİYİZ"

Mustafa Akçay, forvet beklentisinin sürdüğünü ifade ederken, "Takviye bekliyoruz. Yönetimimizin bu noktada çalışması var. Önümüze neler gelecek henüz bilmiyoruz. Biraz daha süremiz var. Avrupa Ligi’ne verilecek listelere kadar bu işi bitirmek zorundayız" dedi.

"MALOUDA ÇOK GAYRETLİ"

FK Kukesi maçında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Malouda’nın daha iyi olacağına inandığını vurgulayan Mustafa Akçay, bu konuda şöyle konuştu:

"Malouda’nın belli birs geçmişi var. Sahada bazı şeyleri fiziksel anlamda tam olarak bizim istediğimiz şekilde veremiyorsa da vermek yönünde çok büyük gayret, samimiyet ve sadakati var. Lider vasıflı olması, topu iyi yönlendirmesi ve iyi kullanması da net bir şekilde gözüküyor. Kukesi ile oynanan maçın ikinci yarısında pozisyonunu değiştirdikten sonra oyun anlayışı çok daha üst seviyeye çıktı."

"MALOUDA, ZOKORA, ONUR VE GİRAY BENİM LİDER OYUNCULARIM"

Mustafa Akçay, takımda bazı oyuncularına sahada arkadaşlarına liderlik etme görevi verdiğini dile getirirken de şunları söyledi:

"Takımımızda üç veya dört lider oyuncu var. Saha içerisinde sizin teknik adam olarak ulaşamadığınız anlarda oyunculara ulaşacak adamlar lider oyunculardır. Ben ve oyuncularım 2–3 haftadan beri bu konularda tartışıyoruz. Zokora, Malouda, Onur ve zaman zaman Giray gibi bazı oyuncular saha içerisinde yetkilendirilmiştir, yönlendiricidir. Bu oyuncular benim ulaşamadığım noktalarda takım arkadaşlarını yönlendiren isimlerdir."

"ŞENOL GÜNEŞ’İN AYAK İZLERİNİ TAKİP ETMEKLE GÖREVLİYİZ"

Takımın eski teknik direktörü  Şenol Güneş ile kıyaslanmasının doğru olmadığını da vurgulayan Mustafa Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu adamlar önemli ve değerli adamlar. Biz Şenol Güneş’in ayak izlerine basmak yerine ayak izlerini takip etmekle görevliyiz. Bu saygıyı ona göstereceksiniz. Bir camia ayakta durmak istiyorsa buna kendi değerlerini koruyarak başlamak zorundadır. Biz Şenol Güneş'i izledik. Sadece biz değil, bu ülke Şenol hocaya çok şey borçludur. Ne yazık ki hak ettiği değeri çok üst düzeyde bulamamıştır. Biz her zaman onu saygıyla anıyor ve bıraktıkları bayrağı elimizden geldiği kadar üst noktalara taşımaya çalışıyoruz. Umarım Trabzon halkına ve taraftarına layık olabiliriz. Bütün amacımız bu."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor