Günahların Takımı

Şike soruşturması ülke gündemindeki "tsunami" etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Günahların Takımı

Şike soruşturması ülke gündemindeki "tsunami" etkisini sürdürmeye devam ederken, FOTOMAÇ, polisin aylar boyunca gizlice yürüttüğü operasyonun bilgilerini açıklamaya devam ediyor... Bu kez görüntüler Eskişehir'den... Başroldeki isimler ise şu anda tutuklu olarak Metris Cezaevinde tutulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı ve Eskişehirspor eski teknik direktörü Bülent Uygun... İşte Eskişehir Anemon Otel'in karşısındaki Neo Plus adlı alışveriş merkezindeki Şeff Restoran'da yaşananlar: Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 9 Nisan 2011 günü oynanacak olan Eskişehirspor-Fenerbahçe müsabakasından önce, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın talimatı üzerine Ali Kıratlı Eskişehir'e gitti.

Polisten sevgili kamuflajı
7 Nisan günü Eskişehir'e gelen Ali Kıratlı ve beraberindeki Mustafa Anlı, Bursa yolu üzerindeki Anemon Otel'e yerleşti. Ali Kıratlı bu yolculukta 34 UGZ 79 plakalı siyah renkli BMW aracını kullandı. O akşam saat 21.43'te Ümit Karan'ı arayan Ali Kıratlı "Donanımlı geldim" dedi. Aynı gün Ali Kıratlı, Mustafa Anlı, Muhammed Şenyüz ve Bülent Uygun Anemon Otel'in karşısındaki Neo Plus adlı alışveriş merkezinde buluşarak Şeff Restoran'a geçti. Restorana sevgili rolünde oturan iki polis bu buluşmayı gizle kamera ile görüntüledi.

Şikeye zemin hazırlamak
Bu buluşmanın amacına dair hazırlanan polis tutanağında şu tespitler yer aldı: "...Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve Eskişehirspor futbolcularından Ümit Karan ile suç örgütünün şike amaçlı olarak irtibata geçtiği, Bülent Uygun'un söz konusu maçtan yaklaşık bir hafta önce Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'na gelerek Fenerbahçe'nin karşılaşmasını izlediği, suç örgütü adına hareket eden şahısların asıl amaçlarının yapılacak olan şike olayına zemin oluşturmak olduğu..."

1.jpg

İlk şifre: 250 gram
Eskişehirspor karşılaşması öncesi yapılacak şike anlaşması karşılığında ödenecek olan şike parası hakkında "250 gram" şeklinde şifreli sözler kullanıldığı ortaya çıktı. NOT: Polis bu şifreyi 250 bin dolar olarak değerlendiriyor. Soruşturma kapsamında tutuklu olarak Metris Cezaevinde bululan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun ödeneceği iddia edilen para konusunda polisin dinlemesine takıldığı dile getirildi.

'Hiç gecikme olmayacak'
Ekşioğlu'nun, Ali Kıratlı'yı telefonla arayarak, "Hiç gecikme, bilmem ne, olmayacak. Anında... İkisine de aynı anda söyle" şeklinde ifadeler kullandığı dinlemeye takıldı. Dinlemelere takılan konuşmalara göre, Ali Kıratlı'nın Ümit Karan'ın diğer oyuncularla görüştüğünü kast ederek "Yani çokuz diyor... Herkes de bekliyor diyor... Aşırı şekilde diyor... İkincisi 300 gram alırız... Mühim olan birincisi... Biraz yükselttim sana sormadan... 50'şer 50'şer zam yaptım" diyerek İlhan Yüksel Ekşioğlu'na bilgi verdi belirlendi.

2.jpg

'Görüşmedim' dedi ama...
Bu bilgiler ışığında organize polisi Bülent Uygun'a "Ali Kıratlı ile ne zaman ve nerede görüştün? Şike parası olarak sana kaç para teklif edildi?" diye sorunca Uygun "Hiçbir ortamda şike konuşmadım. Kimseyle şike pazarlığı yapmadım" diye yanıt verdi. Ancak ortaya çıkan görüntüler Uygun'un bu ifadeseni yalanlar nitelikteydi. Uygun'un sorguda ayrıca şu ifadeleri kullandığı bildirildi: "Görüşme olmadı. Hatta futbolcularımla yaptığım toplantıda Fenerbahçe maçının çok hassas bir maç olduğunu, bu nedenle birbirleri ile yaptıkları görüşmelere bile dikkat etmelerini, bu maçı benim için kazanmalarını, her zamankinden iki kat daha iyi oynamalarını rica ettim. Ali Kıratlı'yı maçın oynandığı sabah gördüm. Ali Kıratlı veya Fenerbahçe Kulubü'nden herhangi bir kimseyle görüşmedim".

'Allah razı olsun ondan'
Ali Kıratlı-Bülent Uygun görüşmesinin ardından 9 Nisan günü oynanan maç Fenerbahçe'nin 3-1'lik galibiyeti ile sona erdi. Sezon bitiminde Fenerbahçe'ye transfer olan Sezer Öztürk maçın ilk yarısında, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı ile birkaç kez telefonla görüşen Ümit Karan ikinci yarısında oynadı. Maçın hemen ardından İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı'yı arayarak şunları söyledi: "Aliciğim tebrikler... Pazartesi sabah ofiste buluşana kadar bir şey bırakma orada... Allah razı olsun Bülent'ten... Teknik direktör... Evet gerekeni yaptı o..." dedi.

3.jpg

'Dövizciden buldurtayım'
Maçtan iki gün sonra 11 Nisan günü İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı'yı aradı ve Bülent Uygun'un yanına getirmesini istedi. Buluşma Ali Kıratlı'nın isteği üzerine gece geç saatlerde Ekşioğlu'nun evinde olacaktı. İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe'nin mali işler sorumlusu olan Tamer Yelkovan'ı aradı. Yelkovan bu görüşmede "Olmazsa ben dövizciden bir 100 bin buldurtayım. Evet o 100 bini verelim... Biz haftaya 200-300 veriririz" dedi.

Odyakmaz'ın ofisinde...
Bu görüşmelerin ardından Bülent Uygun ve Ali Kıratlı, Mecnun Odyakmaz'ın ofisinde buluştu. Ardından hep birlikte İlhan Ekşioğlu'nun evine gidildi. Bülent Uygun, polise verdiği ifadede İstanbul'a gittiğini, Ali Kıratlı ile buluştuğunu doğruladı ama F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun evine gittiğini kabul etmedi.

Tutunaklarda detay var
Ancak bu ziyaret polis tutanağında şu satırlarla yer aldı: "...Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın ofisinden ayrıldıktan sonra Ali Kıratlı ile beraber Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden İlhan Yüksel Ekşioğlu isimli şahsın Kandilli Mahallesi İdman Sokak'ta ikamet ettiği Demirevler Sema Villalları'na 22.30 sıralarında giriş yaptığı. Siteye girerken Bülent Uygun'un Ali Kıratlı'ya ait 34 UGZ 79 plakalı aracın sağ ön koltuğunda oturduğu, aracın 00.42'de çıktığı, daha sonra Sahrayı Cedit Mahallesi Halk Sokak'ta park halinde bulunan Bülent Uygun'a ait 34 BLT 77 plakalı beyaz Land Rover marka aracın yanında durduğu, Bülent Uygun'un araçtan inerek bu araca bindiği görülmüştür."

İŞTE DİNLEMEYE TAKILAN DİYALOGLAR
İLHAN EKŞİOĞLU: Hiç gecikme bilmem ne olmayacak. Anında... İkisine de aynı anda söyle. (Ali Kıratlı'ya...)

ALİ KIRATLI: Yani çokuz diyor... Herkes de bekliyor diyor... Aşırı şekilde diyor... İkincisi 300 gram alırız... Mühim olan birincisi... Biraz yükselttim sana sormadan. 50'şer, 50'şer zam yaptım. (Ümit Karan ile görüşmesini Ekşioğlu'na aktarıyor.)

İLHAN EKŞİOĞLU: Abiciğim, tebrikler... Pazartesi sabah ofiste buluşana kadar bir şey bırakma orada. Allah razı olsun Bülent'ten... Evet gerekeni yaptı o... (Maç sonrası, Kıratlı'ya...)

TAMER YELKOVAN: Olmazsa ben dövizciden bir 100 buldurturum. Evet o 100 bini verelim. Biz haftaya 200-300 veririz. (Uygun ile İstanbul'da yapacağı görüşme öncesi Ekşioğlu'na...)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor