Kıbrıs'tan referandum sinyali!

Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Erdoğlu ile Lefkoşa'da yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmayı ve önümüzdeki yıl başında da referanduma gidilmesini umut ediyoruz. Böylece Kıbrıs da (1 Tem

Kıbrıs'tan referandum sinyali!

Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Erdoğlu ile Lefkoşa'da yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmayı ve önümüzdeki yıl başında da referanduma gidilmesini umut ediyoruz. Böylece Kıbrıs da (1 Temmuz 2012'de) AB dönem başkanlığını tüm adayı temsil eden yeni bir devlet olarak devralabilir" dedi.

61'inci hükümette dışişleri bakanlığı görevini yeniden üstlenen ve geleneksek olarak ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapan Davutoğlu, Eroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkına desteğini de yineledi.

Toplantıda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ise 7 Temmuz'daki Cenevre zirvesinin ardından, sorunun yıl sonuna dek yoğunlaştırılmış müzakerelerle çözümleneceği inancını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler