GS'lilere Trabzonspor örneği

Başbakan Erdoğan, GS’li taraftarlarca protesto edilmesinin kendisini üzdüğünü belirtirken, Trabzonspor’un stadyumuna da başladıklarını ve bu stadyumun bittiğinde çok güzel olacağını belirtti. Telekom Arena’nın açılışında Galatasaraylı taraftarlarca pretos

GS'lilere Trabzonspor örneği

Başbakan Erdoğan, GS’li taraftarlarca protesto edilmesinin kendisini üzdüğünü belirtirken, Trabzonspor’un stadyumuna da başladıklarını ve bu stadyumun bittiğinde çok güzel olacağını belirtti.

 

Telekom Arena’nın açılışında Galatasaraylı taraftarlarca pretosto edilmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu stadın yapılmaması ile ilgili süreç merhum Canaydın'ın bana bir ziyaretindeki talebiyle başlayan bir süreçtir. Bu adımı atarken Galatasaray'ın kendi imkanları ile böyle bir şeyi yapacak durumda değildi. Böyle bir imkan olsa da Ali Sami yen'in bakımı ile ilgili sıkıntılar vardı. Stat iyice trafiğin daraldığı bir noktadaydı. Oradan şehircilik adına da çıkarılması uygun görüldü. Yer arayışında önümüze Seyrantepe çıktı” dedi.

 

TRABZONSPOR’A BAŞLADIK

Erdoğan, “Bunu biz aynen Seyrantepe'de yapabilirdik. Şimdi örneğin benim bir futbol kulübü olarak tuttuğum kulüp, bakanımın tuttuğu kulüp, TOKİ başkanının tuttuğu takım belli. Ben Fenerbahçe, Bakanımız Trabzon, TOKİ Başkanı Galatasaray. Burada bir ayrımcılık tutmadık.

Şükrü Saraçoğlu bizzat Fenerbahçe'nin kendi yaptırdığı stat. İBB ile yapılan arazi çalışmaları noktasında dünyada da olduğu gibi ulaşım önemli bir sorun. Metro ve kavşak düzenlemeleriyle ilgili adımları da attık. Projenin başlangıcındaki hesaplama ile bitişindeki hesaplama aynı olmadı. Ali Sami Yen, Galatasaray'ın değildir, kulanım hakkı verilmiştir. Bizler Seyrantepe'yi yaparken devlet olarak onu da tabiki değerlendireceğiz. TOKİ'ye orayı tahsis ettik. Bu işle bizzat da ilgilendim. İstanbulumuzun böyle bir stada ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Şükrü Saraçoğlu bizzat Fenerbahçe'nin kendi yaptırdığı stat. Bursa da kendi imkanlarımıyla yaptırıyor. Trabzonspor'a da başladık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor