Genel Müdür çay için ne dedi?

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çaylarda başta kimyasallar olmak üzere insan sağlığını tehdit eden birçok katkıya rastlanıldığını söyledi.Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Van'da yapılan operasyonda ele geçirilen kaçak çaylarda domuz kanına

Genel Müdür çay için ne dedi?

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çaylarda başta kimyasallar olmak üzere insan sağlığını tehdit eden birçok katkıya rastlanıldığını söyledi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Van'da yapılan operasyonda ele geçirilen kaçak çaylarda domuz kanına rastlanılmasını değerlendirdi. Sütlüoğlu, Çaykur olarak bu yönde bir tespitleri olmadığını belirterek, "Bizim bu yönde bir tespitimiz yok. Bizim dışımızda cereyan eden bir olay. Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü bir operasyon. Bizim bizzat tespitimiz olmadan, ele geçirilen o çaylarda domuz kanı olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ancak, bu operasyon bir kez daha kaçak çayların insan sağlığını nasıl tehdit ettiğini ve yerli çayımızın güvenirliliğini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Yurda giren kaçak çayların menşeinin ve içerisindeki katkı maddelerinin bilinmediğini belirten Sütlüoğlu, bu çayların insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Yabancı menşeli çaylarda zararlı kimyasallara rastladık. Zirai mücadelede kullanılan ilaçlara ve ağır metallere rastladık. Menşei belli olmayan bu çaylar tüketici için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Biz, tüketicilerimize yerli çayımızı tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Dışarıdan gelen çayların içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz."

ÇAY DALINDA BEKLETİLSİN

Sütlüoğlu, bu yıl ilk kez tüm bölgelerde yaş çay yaprağının aynı anda toplama olgunluğuna ulaştığını hatırlatarak şunları söyledi: "Karşılaştığımız bu olağanüstü durumdan dolayı izdiham devam etmektedir. Bu nedenle kontenjan uygulamasını sürdürmek zorundayız. Üreticilerimizden satabilecekleri kadar çayı toplamalarını istiyoruz. Toplanıp bekletilerek kalitesi düşen çayın zararı hepimizedir. Çay en sağlıklı bir şekilde dalında bekletilerek korunur. Yaprak biraz kartlaşsa da biz kurum olarak hem sektörümüzü hem de üreticimizi mağdur etmemek için bu yaprakların alımını gerçekleştireceğiz. Karşılaştığımız olağanüstü bu durum karşısında kurum olarak bu sorumluluğu göze alıyoruz. Üreticimize söz verdiğimiz gibi 420 kiloluk kotanın tamamını alacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor