Gaziantep'in gücü GS'yi yendi

 Gaziantepspor ve Galatasaray, bu sezon 4. kez karşı karşıya. Yani artık taktik anlamda saklı-gizli diye bir durum söz konusu değil. Tolunay Kafkas'ın maçtan önce dediği gibi beraberlik iki tarafa da yaramıyor. Zira son 5 lig maçını kaybetmeyen Gazianteps

Gaziantep'in gücü GS'yi yendi

 

Gaziantepspor ve Galatasaray, bu sezon 4. kez karşı karşıya. Yani artık taktik anlamda saklı-gizli diye bir durum söz konusu değil. Tolunay Kafkas'ın maçtan önce dediği gibi beraberlik iki tarafa da yaramıyor. Zira son 5 lig maçını kaybetmeyen Gaziantepspor, ilk 4 hedefi için kazanmak zorunda. Seri yakalama peşindeki Cimbom da.

Galatasaray, Eskişehirspor karşısında teknik direktör Hagi'yi bile şaşırtan bir performans sergilemişti. Bu sezon ilk kez 4 golle galip gelen takım, geride kalan haftalardaki kötü tablosuna bakıldığında, çoğu futbolseveri de şaşırtmayı başardı. Rumen hoca, bu memnuniyete rağmen kazanan 11'i bozmak zorunda kaldı.

Sakat Kewell'ın yerine genç Anıl, santrafor olarak sahada. Olası bir yenilgi halinde, eleştiri konularından biri geçen hafta golle dönen Baros'un, kritik karşılaşmaya kulübede başlaması olabilir. Galatasaray'da sakatlıkları süren isimler Pino ve Arda. Ayhan da kart cezalısı. Kaptanlık bandı ise Sabri'de.

Gaziantep'teki mücadele tempolu başladı. Rakip sahada pres uygulayan Galatasaray, daha istekli görüntü çizmesine karşın golü bulan ev sahibi oldu. 4. dakikada Servet'le girdiği hava topu mücadelesinden galip çıkan Cenk Tosun, müsahit durumdaki Sosa'ya indirdi. Sosa'nın yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak Zapata'nın bacaklarının arasından ağlara gitti: 1-0.

Anıl, 13. dakikada savunmanın arkasına gönderilen ara pasında topu soluna çekmek isteyince pozisyon autla sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, 19'da gole yaklaştı. Solda topla buluşan Culio, penaltı noktasına çevirdi. Zor poziyonda Stancu'nun kafa vuruşunu Karcemarskas son anda kontrol etti.

25'te kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Stancu'nun 33 metreden şutu istediği gibi değil. 34'te ceza alanında topla buluşan Sosa, zamanında çok kritik bir müdahale yapan Stancu engeline takıldı. 38'de soldan atak geliştirmek isteyen Culio, pas vermekte geç kalınca 3 rakibinin arasından çıkamadı. 43. dakikada Cenk'in şutu da çerçeveyi bulmadı.

Gheorghe Hagi, ikinci yarıya beklenen hamleyle başlıyor. Anıl'ın yerini alan Çek golcü Baros, kuşkusuz Antep'te Cimbom'un en büyük gol umudu. 48'de Cenk Tosun'un uzun pasına yetişen Sosa, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Zapata, rakibinin açısını iyi kapattı. Bir dakika sonra uzaktan kaleyi yoklayan Cenk'in şutu yandan auta gitti.

57. dakikada etkili gelen Galatasaray'da Kazım, ceza alanında iki arkadaşı müsahit durumda olmasına karşın çok kötü bir orta yaptı. 59'da Popov ceza sahasında son çizgiye indi, Cana son anda topa ayak koydu. Sabri, 64'te yerini Yekta'ya bıraktı. Böylece kaptanlık pandı da Servet'e geçti.

Culio, 66'da ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluştu. Arjantinli'nin gelişine müthiş şutu üst direkten döndü. Gaziantepspor, 69'da ikinci gole yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk'in şutu çerçeveyi bulmadı. 73'te Baros, ceza sahasında iki rakibinden sıyrılamadı. 82'de Hakan'ı geçen Wagner, ceza sahasında yerden kaldı. Yunus Yıldırım 'devam' dedi.

Karşılaşmanın son bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 1-0'lık avantajı korumak isteyen ev sahibi, savunmada hata yapmazken, zaman zaman hızlı ataklarla gol aradı. Galatasaray'da ise maçın başındaki arzulu görüntü giderek azaldı. Baros'un fizik gücü yetersizliği göze çarparken, yetenekli oyuncu eksikliği bu maçta da hissedildi.

Eskişehirspor galibiyetinin ardından Antep'e moralli gelen Galatasaray, zorlu deplasmanda aradığını bulamadı. Sahadan boynu bükük ayrılan Aslan, 21. hafta mücadelesinde 29 olan puanını arttıramadı. Ligde son 5 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Gaziantepspor ise müthiş serisini sürdürdü ve 34 puana yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor