Futbolda devrim niteliğinde karar

 FIFA futbola devrim niteliğinde bir uygulama getiriyor, peki futbolseverler 'Şahin gözü' olarak adlandırılan gol çizgisi teknolojisine nasıl bakıyorUluslararası Futbol Federasyonları Birligi (FIFA), geçtiğimiz günlerde 'Şahin gözü' olarak tanınan gol çiz

Futbolda devrim niteliğinde karar

 FIFA futbola devrim niteliğinde bir uygulama getiriyor, peki futbolseverler 'Şahin gözü' olarak adlandırılan gol çizgisi teknolojisine nasıl bakıyor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birligi (FIFA), geçtiğimiz günlerde 'Şahin gözü' olarak tanınan gol çizgisi teknolojisi ve 'Çipli top' uygulamasına onay verdiğini açıkladı.

FIFA, bu teknolojilerin öncelikle Aralık ayındaki FIFA Dünya Kulüpler Kupası ardından 2013 yılındaki Afrika Uluslar Kupası ve 2014'te Brezilya'daki Dünya Kupası'nda kullanılacağını vurguladı.

Ayrıca İngiltere Futbol Federasyonu'nun Uluslararası Futbol Birliği Kurulu ile yaptığı görüşmede bu sistemleri Premier Lig'in 2012-2013 sezonunda kullanmayı planladıkları da kaydedildi.

 

sahingozu.jpg

 

Öte yandan UEFA Başkanı Michel Platini, son ana kadar gol çizgisi teknolojisine karşı çıkan önemli spor adamlarından biriydi.

Platini, UEFA'nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve EURO 2012'de gol çizgilerine ekstra birer hakem yerleştirerek çözüm bulmak istemiş ancak istediği geri dönüşü alamamıştı.

Öncelikle İngiltere ile Almanya arasındaki 1966 Dünya Kupası finalinin uzatma devresinde İngilizlere kupayı getiren Geoff Hurst'ün tartışmalı golünden bu yana süren tartışmalar, 2010 Dünya Kupası'nda yine İngiltere ile Almanya arasındaki bu kez grup karşılaşmasında Lampard'ın bir vuruşu ile verilmeyen gol sonrasında alevlenmişti.

Son olarak EURO 2012 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda Ukrayna ile İngiltere'nin karşı karşıya geldiği mücadelede Ukraynalı Devic'in çizgiyi geçen golü hakemlerin görmemesi sebebiyle gol değeri kazanmamıştı.

Futbol sahalarında yakın zamanda baş gösterecek bu yeni teknolojiye futbol dünyasının bir kısmı soğuk bakarken diğer bir kısım ise çoktan böyle bir teknolojiye geçilmesi gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor