Ersun Yanal kötü izleri siliyor

Trabzonspor, Vahid Halilhodzic'in görevden ayrılmasının ardından Ersun Yanal ile kötü istatistiklerin izlerini siliyor.Sezon başında büyük umutlarla takımın başına geçen ancak beklentilere bir türlü yanıt veremeyerek Trabzonspor'a tarihinin en kötü günler

Ersun Yanal kötü izleri siliyor

Trabzonspor, Vahid Halilhodzic'in görevden ayrılmasının ardından Ersun Yanal ile kötü istatistiklerin izlerini siliyor.

Sezon başında büyük umutlarla takımın başına geçen ancak beklentilere bir türlü yanıt veremeyerek Trabzonspor'a tarihinin en kötü günlerini yaşatan teknik direktör Vahid Halilhodzic'in, takımdan gönderilmesiyle birlikte bordo-mavililer kötü istatistiklerin izlerini silmeye başladı.

40 YILIN EN KÖTÜ İSTATİSTİKLERİNİ ELDE ETTİ

Takımın başında 8 hafta kalan Boşnak çalıştırıcının son maçı Akhisar Belediyespor ile 1-1 beraberlikle biten karşılaşma oldu. Söz konunu maçla birlikte 6 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan ve 9 puan toplayan bordo-mavililer, lige ilk çıktığı 1974-1975 sezonundan sonra en başarısız dönemini yaşadı. Halilhodzic yönetiminde son 40 sezon içerisinde en başarısız dönemini geride bırakan Karadeniz ekibi, Ersun Yanal'ın gelmesiyle birlikte kötü izleri geride bırakmaya başladı.

GEÇTİĞİMİZ SEZONA 1 PUANLIK FARK

Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic'i gönderip Ersun Yanal'ı takımın başına getirmesiyle birlikte yeniden hayat bulmaya başladı. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezona 1 puanlık fark atarak sezon başında yaşadığı kötü istatistiklerin izlerini silmeye başladı. Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yardımcı antrenör Jacques Bonnavay yönetiminde ligde Torku Konyaspor'u 3-2, yeni teknik direktör Ersun Yanal ile deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 ve son olarak Gençlerbirliği’ni 4-1 mağlup eden Trabzonspor, puanını 18'e çıkarttı. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezonun aynı haftasında 17 olan puanına 1 puan fark atarak kötü istatistiklerin üzerine sünger çekti.

YANAL, FARKLI BİR TRABZONSPOR OLUŞTURDU

Galatasaray maçıyla ilk karşılaşmasına çıkan Ersun Yanal, deplasmanda aldığı 3-0'lık skorla iyi bir başlangıç yaptı. Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği Metalist Kharkiv karşılaşmasında da 3-1 galip gelen bordo-mavililer, gruptan çıkmayı da garantiledi. Süper Lig'in 11. haftasında Avni Aker'de Gençlerbirliği'yle karşılaşan Trabzonspor, bu maçtan da 4-1'lik skorla galip ayrıldı. Ersun Yanal'lı Trabzonspor 2'si lig maçı olmak üzere 3 maçta toplam 10 gol kaydetti. Vahid Halilhodzic ise çıktığı 14 maçta 17 gol istatistiği buldu. Bu istatistiklere göre Ersun Yanal, maç başına 3.33 gol ortalaması ile 1.21 gol ortalamasını yakalayan Vahid Halilhodzic'i 3'e katlayarak farklı bir Trabzonspor oluşturduğunu gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor