Hamzaoğlu'ndan engelliler günü açıklaması

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, sağlık, eğitim, ulaşım, rehabilitasyon gibi bir çok alanda engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırabilecek çalışmalar yapmanın, onlara gösterdikleri saygının anlamlı bir ifadesi olacağını ifade etti.Hamza

Hamzaoğlu'ndan engelliler günü açıklaması

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, sağlık, eğitim, ulaşım, rehabilitasyon gibi bir çok alanda engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırabilecek çalışmalar yapmanın, onlara gösterdikleri saygının anlamlı bir ifadesi olacağını ifade etti.

Hamzaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelliliğin, bireylerin fiziksel veya psikolojik yeterliliklerinin sağlıklı bireylere oranla eksik olması ya da hiç olmaması durumu olduğunu belirtti.

Bu eksikliklere dikkat çekilmesi, en aza indirilmesi, engellilerin farklı sorunlarının ortaya konulması ve karşılaştıkları kısıtlamaların önlenmesi amacıyla her yıl 3 Aralık'ta "Dünya Engelliler Günü" çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirildiğini anımsatan Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye İstatistik Kurumu ve Engelliler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre ülkemizdeki nüfusun yüzde 12,29'unu engelliler (bedensel veya zihinsel engeli olan ya da kalp, şeker, böbrek yetmezliği gibi süreğen hastalığı bulunan) oluşturmaktadır. Bunlardan doğuştan, doğum sırasında ve doğumdan sonra zihinsel, bedensel, işitme, dil gibi engelli olan kişilerin toplam nüfus içindeki oranı ise yüzde 2,58'dir. Kazalar-travmalar, kalıtım, akraba evlilikleri, ateşli hastalıklar, içki, sigara, uyuşturucu gibi maddelerin kullanımı, zehirlenmeler, beslenme bozuklukları, fiziksel istismar, ihmal gibi birçok etken engelliliğin nedenlerindendir."

Sağlık, eğitim, ulaşım, rehabilitasyon gibi bir çok alanda engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırabilecek çalışmalar yapmanın, onlara gösterdikleri saygının anlamlı bir ifadesi olacağını vurgulayan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon Evde Sağlık Hizmetleri 17 Eylül 2010 tarihinde kurulmuş olup kurulduğundan bu yana 6 bin 450 yatalak ve engelli hastaya ulaşılmıştır. Şu an itibarıyla aktif olarak 2 bin 8 hastaya hizmet verilmektedir. Bu hastalara sunulan hizmetler, yara pansumanı, sonda takibi, diş tedavisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, ilaç, bez ve sonda raporlarının yenilenmesi, tetkiklerinin ve aylık rutin kontrollerinin yapılmasıdır. Ayrıca gerekli görülen hastaların kardiyoloji ve göğüs hastalıkları uzmanlarınca kontrolleri de yapılmaktadır. Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak engelli ve engelsiz bütün vatandaşlarımıza engellerin birlikte aşıldığı, daha sağlıklı ve güvenli bir hayat diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık