Denizin metrelerce altında

Milli dalgıç ve dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 'paletsiz ip destekli serbest dalışta' dünya rekorunu 1 metre geliştirerek 81 metre derinliğe daldı.Paletsiz, ip destekli serbest dalış branşında, 2011 yılında 80 metre ile dünya rekorunu elde eden mill

Denizin metrelerce altında

Milli dalgıç ve dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 'paletsiz ip destekli serbest dalışta' dünya rekorunu 1 metre geliştirerek 81 metre derinliğe daldı.

Paletsiz, ip destekli serbest dalış branşında, 2011 yılında 80 metre ile dünya rekorunu elde eden milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, bu kez 81 metreye dalarak dünya rekorunu 1 metre geliştirdi.

Dünya Su Altı Konfederasyonu CMAS gözlemcileri kontrolünde yapılan rekor denemesi Antalya'nın Kaş ilçesinde yapıldı. 80 saniyede 81 metreye ulaşan milli sporcu, toplamda 2 dakika 46 saniye su altında kaldı.

Ulusoy, böylece kendisine ait olan dünya rekorunu geliştirmiş oldu. Kariyerinin 9. dünya rekorunu elde ettiğini söyleyen Ulusoy, "Yıl içerisinde farklı branşlarda dünya rekoru denemelerim olacak ve Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım." dedi.

Serbest dalışta dünyanın en yaygın branşlarından biri olan 'paletsiz ip destekli dalış' branşı, sporcunun sadece maske kullanarak, kılavuz bir ip boyunca denizde derinliğe indiği ve ip boyunca kas gücüyle yukarı çıkış yaptığı bir spor dalı.

Devrim Cenk Ulusoy'un serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 6 dünya rekoru, 2 Avrupa rekoru, 2 dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu, bir de dünya ikinciliği bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor