Çözüm süreci yeni bir temele oturdu

Başbakan HDP ve Hükümet'in ortak açıklamasıyla ilgili; "Açıklamaların takipçisi olacağız, kimse Anadolu evlatlarını birbirine düşüremez" dedi.İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:28 Şubat bin yıl sürecek dediklerinde bacılarımızın başın

Çözüm süreci yeni bir temele oturdu

Başbakan HDP ve Hükümet'in ortak açıklamasıyla ilgili; "Açıklamaların takipçisi olacağız, kimse Anadolu evlatlarını birbirine düşüremez" dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

28 Şubat bin yıl sürecek dediklerinde bacılarımızın başından başörtülerini almak, İmam Hatip'li kızlarımızı üniversiteye sokmamak vardı. 28 Şubat'ın izi kaldı mı? Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle, minnetle şükranla anıyoruz. AK Gençlik yeni bir 28 Şubat'a izin vermeyecek. 28 Şubat döneminde okuduğu bir şiir için hapse atılan Sayın recep tayyip erdoğan şu an Cumhurbaşkanlığı makamında. 28 Şubat eski Türkiye'nin sembolüdür.

ÇÖZÜM SÜRECİ

28 Şubat döneminde etnik temelli her türlü dışlayıcılık yeni Türkiye'de artık yer bulamayacaktır. Çözüm süreci bugünkü açıklama ile yeni bir temele oturmuştur. 2005'te sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasıyla başlayan çözüm süreci bugün yeni bir boyuta ulaşmıştır. Türkiye'de artık şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik yaklaşımın önü açılacaktır. Artık gençlerimizin ortak aidiyet, demokratik sityaset bilinci ile ortak geleceğe yürüyecek hep birlikte Türkiyeyiz diyecekler. Türkiye vatandaşları için şefkatli ve kudretli yeni bir devlet inşa ettik bunun adı yeni Türkiye'dir. Madem 12 Eylül ve 28 Şubat'ın uygulamaları birbir siliniyor, artık bu ülkede silahların dili konuşmamalıdır, bugünkü açıklamaların takipçisi olacağız. Anadolu evlatlarını kim karşı karşıya getirirse bizler bunların karşısında duracağız. Anadolu evlatları için barış ve ebedi dostluk için mücadeleye devam edelim. Çözüm süreciyle beraber kardeşlik türküleri söylemeye geliyoruz.

ŞAH-FIRAT OPERASYONU

AK Parti iktidarları dünyanın neresinde olursa olsun, emanetlere saygı göstermeyi ihmal etmememiştir. Biz Süleyman Şah'ın emanetini korumaya çalışırken muhalefet Suriye rejiminin diliyle konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor