Ceyhun: Her takımı yeneriz!

Trabzonspor'un genç yıldızı Ceyhun Gülselam, dünyanın her takımını yenebileceklerini söyleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde elendikleri Liverpool'un da şans eseri turu geçtiğini söyledi."Bizim öyle bir yapımız var ki; dünyanın her takımını yenebiliriz. Bana gör

Ceyhun: Her takımı yeneriz!

Trabzonspor'un genç yıldızı Ceyhun Gülselam, dünyanın her takımını yenebileceklerini söyleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde elendikleri Liverpool'un da şans eseri turu geçtiğini söyledi.

"Bizim öyle bir yapımız var ki; dünyanın her takımını yenebiliriz. Bana göre Liverpool'un bizi elemesi şanstı" diyen Ceyhun Gülselam, kulüp tarafından aylık olarak çıkarılan Trabzonspor Dergisi'nin Nisan sayısına yaptığı açıklamada iddialı konuştu.

En büyük arzusunun Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten Ceyhun Gülselam, şunları söyledi:

"Futbolda puan kayıpları vardır. Hiçbir zaman müsabakaların sonucunu kestiremezsiniz. Lider takım sonuncuya yenilebilir. Bu gerçekler doğrultusunda en az kayıpla yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.

Uzun vadeli düşünmeyi sevmeyen bir yapım var. Adım adım yoluma ilerliyorum. Hem kendimi geliştirmeyi planlıyorum hem de takımın başarılı olmasını istiyorum. En büyük arzum da Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak."

Ceyhun Gülselam'a sorulan sorular ve cevapları ise şöyle:

Trabzonspor'un ligin ilk yarısını 9 puanla lider bitirdikten sonra ikinci yarıda yaşadığı puan kayıplarını nasıl açıklamak gerekir?

Futbolda puan kayıpları hep vardır. Hiçbir zaman müsabakaların sonucunu kestiremezsiniz. Lider takım sonuncuya yenilebilir. Bu gerçekler doğrultusunda en az kayıpla yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Takım arkadaşlarımla birlikte başarıya inanıyoruz. Ortaya koyduğumuz futbolun da iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki maçları kazanarak hedefimize ulaşırız.

Trabzonspor deplasmanlarda daha mı rahat oynuyor?

Öyle olduğunu düşünmüyorum, en azından biz futbolcular açısından. Kendi sahamızda daha avantajlıyız. Sonuçta kendi seyircimiz önünde oynuyoruz. İç sahayla ilgili ortaya çıkan istatistiğin sadece şansızlık olduğunu düşünüyorum.

Önceki sezon 5, geçen sezon da 4 gol atmıştın. Bu sezon ligin 24. Haftasında oynanan Beşiktaş maçında ilk golünü attın. Bu kritik gol sonrası neler hissettin?

Gerçekten önemli bir goldü, aslında attığım her gol benim için çok önemli. Kime karşı attığım önemli değil, gol atmam önemli. Bunlara hazırlık maçlarını bile katabilirim. Orada attığım goller sonrasında bile çok mutlu oluyorum. Sonuçta takımım için bu golü atmış oluyorum. Kalan maçlarda da gol atıp bu sevinci tekrar tekrar yaşamak istiyorum.

Geride kalan kısa sürede takımın şampiyonluk şansını nasıl değerlendiriyorsun?

Lig bu sezon hem taraftarlar için hem de bizim için çok güzel ve keyifli geçiyor. Bana göre sene sonunda lig şampiyonu biz olacağız. Önümüzde zorlu maçlar var. Hepsini teker teker ele alıp, başarıyla yolumuza devam etmek istiyoruz. Ayrıca lig sürprizlerle dolu, bütün takımlar kaliteli. Herkes puan kaybı yaşayabilir. Amacımız hiç kazaya uğramadan mutlu sona ulaşmak.

Türkiye Kupası kazanıldığı zaman taraftarların yaşadığı sevinci gördün. Olası bir şampiyonluk durumunda nasıl bir atmosfer bekliyorsun?  sorusuna Ceyhun'un verdiği cevabı görmek için ikinci sayfaya geçiniz...



Takım arkadaşlarımla o sevinci gördükten sonra şampiyonluk sonrasını düşünmeyi bırak, hayal bile edemiyoruz. Şampiyon olursak yurt dışından bile akın akın taraftar geleceğine inanıyorum. Öyle bir zevki tatmak için sabırsızlanıyorum.

Onur'un yaşadığı ağır sakatlık takımı nasıl etkiler?

Öncelikle Onur'a geçmiş olsun diyorum. Hepimiz çok üzüldük ve alınan galibiyetin sevincini bile doğru düzgün yaşayamadık. Hocamızın dediği gibi, futbolda böyle şeyler olabiliyor. Gerek Tolga Zengin gerek Bora Sevim gibi iki deneyimli kaleci var. Onlara da destek verilmesi lazım. Bu konuda bizden gerekli desteği alıyorlar.

Futbol gelişiminde Trabzonspor'un payı nedir?

Arkadaşlarımla da yaptığımız sohbetlerde bu konuyu sık sık gündeme getiriyorum. Trabzonspor'a ilk geldiğim zamanlarda tecrübe eksiğim vardı ama şu an daha rahatım. Birçok alanda da kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

Sürekli forma şansı bulamamak seni nasıl etkiliyor?

Bu hocamızın kararı olduğu için saygı duymak zorundayız. Maçlarda 1 dakika ya da 90 dakika olsa bile elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Oynamadığım zamanlarda küsmüyorum ve idmanlarda elimde gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Almanya'da oynarken takımın frikikçisiydin ve iyi goller attığını duymuştuk. Frikik kullanmayı özlüyor musun?

Gol olsun yeter, frikiği kimin kullandığı önemli değil. Tabi bunun yanında golü kendim atarsam sevimcim bir başka oluyor.

Kendinle ilgili muhasebelere girer misin? Oynadığın maçların ardından bir otokritik yapar mısın? sorusuna Ceyhun'un verdiği cevabı görmek için 3. sayfaya geçiniz



Kesinlikle oynadığım her maçtan sonra evde kendi kendime düşünürüm, maçı izlerim. En çok ne kadar koştuğuma ve top kayıplarına bakarım. Yaptığım hataların bir değerlendirmesini yapıp, bu hataları gidermek için idmanlarda çalışırım.

Milli takımda stoper, Trabzonspor'da ise orta sahada mücadele ediyorsun. Kendini en çok hangi mevkide rahat hissediyorsun?

Aslına bakılırsa ben iki mevkide de kendimi rahat hissediyorum. Belirli bir mevkide ısrar etmiyorum.

Gelecekle ilgili planlarından söz eder misin?

Uzun vadeli düşünmeyi sevmeyen bir yapım var. Adım adım yoluma ilerliyorum. Hem kendimi geliştirmeyi planlıyorum hem de takımın başarılı olmasını istiyorum. En büyük arzum da Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak.

Yakın geçmişte birçok oyuncumuz Avrupa'ya gitti ama kısa sürede geri döndü. Bugün hangi genç oyuncuyla konuşsak Avrupa'ya hazırlıklı gidilmesi gerektiğini söylüyor. Senin bu yönde bir çaban var mı? sorusunun cevabı için 4. sayfaya geçiniz



Bence bir de konunun diğer yüzü var. Türkiye'ye gelip çabuk dönen yabancı oyuncuların sayısı oldukça fazla. Bana göre Türkler Avrupa'ya gidip tekrar geriye döndükleri zaman daha çok göze batıyor. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncular kadar, Türk oyuncular yurt dışına çıkmıyorlar. Belki de bundan dolayı bizim gözümüze öyle geliyor. Erken dönüşler bana göre uyum sorunundan kaynaklanıyor. Çünkü Türk futbolcusu oldukça yetenekli, her ligde oynayabilecek kapasitede. Daha önce bahsettiğim gibi benim şu an takımımım başarısından başka bir düşüncem yok.

Trabzon'da önemli bir ayrıntıdır; sokaklarda halkla beraber olmak, onlarla aynı havayı solumak. Bu konuda sen ne durumdasın?

Bana göre önemli bir husus. Ben mümkün olduğunca şehir içinde dolaşıyorum. Taraftarlarımızla sohbet ediyorum. Zaten bana göre bir futbolcunun dışarı çıkıp çıkmaması alınan olumlu veya olumsuz sonuçla alakalı olmamalı. Futbolda yenmek de var yenilmek de.

İyi PES ve tavla oynadığını duyduk. Takım içinde bu oyunları en çok kiminle oynarsın ve kazanan genelde kim olur?

Bu sezon PES yerini büyük oranda tavlaya bıraktı. Takım içinde İbrahima Yattara ve Giray Kaçar'la, dışarıda ise Ecmel abiyle oynuyoruz. Mütevazı olayım mı olmayayım mı bilmiyorum ama genelde ben kazanıyorum.

Futbol hayatında unutamadığın anın hangisi?

Türkiye Kupası şampiyonluğu, kazandığımız maçtan sonraki kutlamaları söyleyebilirim.

Liverpool maçından hafızanda kalan kareler neler?

Bir futbol ülkesi olan İngiltere'de oynamak gerçekten farklıydı. O maçta çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bizim öyle bir yapımız var ki; dünyanın her takımını yenebiliriz. Bana göre Liverpool'un bizi elemesi şanstı. Ayrıca o çok bahsedilen stadyum atmosferini yaşamak güzeldi ancak benzer atmosferleri Türkiye'de sürekli yaşıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor