Canalioğlu'ndan EYOF sorgusu

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilen EYOF oyunları için Bakan Suat Kılıç’a ödemelerle ilgili sorular yöneltti.Trabzon Milletvekili Canalioğlu Bir dilekçe Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kı

Canalioğlu'ndan EYOF sorgusu

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilen EYOF oyunları için Bakan Suat Kılıç’a ödemelerle ilgili sorular yöneltti.

Trabzon Milletvekili Canalioğlu Bir dilekçe Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç’a bir dilekçe yazarak EYOF harcamalarının düzenleme şeklini sordu. Spor ve Gençlik Bakanı Kılıç da dilekçeye karşı giderleri ve nerelere yapıldığı konusunda bilgi verdi.  

Canalioğlu;

1-     2011 Avrupa Gençlik :Oyunları için ne kadar bütçe ayrılmıştır?

2-     Ayrılan bütçenin ne kadarı tanıtım ne kadarı yatırım için kullanılmıştır?

3-     Ayrılan bütçe nerelere ve hangi şartlarda nasıl harcanmıştır?

4-     Oyunlarla ilgili yapılan ihaleler hangi firmalar üzerinde kalmıştır?

5-     İhalelerin büyük bir bölümünü aynı firmaların alması tesadüf müdür?

6-     Oyunlar sonrası Trabzon’da ve diğer illerde alacağı olan kişi ve kuruluşlar var mıdır?

Şeklindeki soruları 07.09.2011 tarihli dilekçe ile Bakan Kılıç’a sundu.

Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç ise 03.11. 2011 tarihinde geri dönüşüm yaparak Canalioğlu’na bilgilendirme dilekçesini yayımladı. Bakan Kılıç, soru önergeleri Bakanlığımızca incelenmiş olup konuya ilişkin açıklamamız ektedir şeklinde bir dilekçe sundu.

Bakan Kılıç;

1.      11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları kapsamında EYOF 2011 Oyunları Koordinatörlüğü tarafından organizasyon için 101.000.000 TL bütçe belirlenmiş ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Maliye Bakanlığından talep edilmiştir.

2.      Oyunlar Koordinatörlüğü organizasyon için 74.000.000 TL harcanmıştır. Spor Genel Müdürlüğü ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yeni spor Tesislerinin yapımı, mevcut spor tesislerinin bakım, onarım ve eksikliklerinin tamamlanması medya binasının yapımı, çevre düzenlemeleri ve kamulaştırma bedelleri olarak 149 milyon 703 bin 641 TL harcanmıştır.

3.      EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile ilgili her türlü harcamalar; 25.04.2007 tarihli ve 26503 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Ulusal ve Uluslar arası Sportif Faaliyetlere ilişkin Mal ve Hizmet alımları İhale yönetmeliğine göre yapılmıştır. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Olimpiyat Köyü kapsamında Trabzon ilimize 2855 yataklı öğrenci yurdu ve sosyal donatıları inşa edilmiş, bu projeler için 79.114.787.00 TL ödenmiştir.

4.      İhalelerin tamamında firmalar ihaleye davet ve duyuru yolu ile çağırılmıştır. Yapılan önemli ihaleler hazırlık ve düzenleme kurulu tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan işlerle ilgili önemli ihaleleri alan firmalar aşağıdadır.

Yemek İhaleleri: Altınboynuz, Kölemenoğlu Gıda, Kölemenoğlu Gıda, Yöneliş Gıda, Günaydın Turizm ve Akçay yemek Fabrikaları

Ulaşım ihalesi: Bektaşlar Turizm, Yumuş Turizm, Reisler Turizm ve Özaydın Unlu Gıda Mam. San. Taah. Tur. Nak. Tic. Ltd. Şti.

Açılış- Kapanış ilahesi: Turkuaz Tanıtım İletişim

Tanıtım Medya: Alaaddin Adworks, Aktif İletişim, TRT, Saraçoğlu Reklam

Özel Güvenlik: Tuğra ve Uzay Ortak Girişim

Bilgi Teknolojileri: İNNOVA, Teknorjin, Telsan İletişim, Sözenler Bilgisayar

Baskı İşleri: Sakarya Matbaacılık, ATA ofset, Eser Ofset

Promosyonlar: Fatoş Bebek, Angora Rozet, Hasan Yılmaz Züccaciye, Haliloğlu Tekstil, Gardrop Giyim, Atasoy Doğrama, A grafik, Seçil Etiket Dokuma

5.      İhalelerin büyük bölümünü aynı firmaların alması söz konusu değildir. Kaldı ki organizasyon ihaleleri 4 Ocak 2009 tarih ve 27100 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Özel Hesap Yönetmeliğinin 14. Maddesine 25.04.2007 tarihli ve 26503 sayılı resmi gazetede yayınlanan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Ulusal ve Uluslar arası Sportif Faaliyetlerine ilişkin mal ve hizmet alımları ihale yönetmeliğine göre tesislerin ihaleleri ise 4734 sayılı kamu ihale kanunun 19-a ve 21-b maddelerinin usulüne göre ihalede fiyatı en uygun veren, en iyi şartları sağlayan firmaların arka arkaya il almalarından yasal bir engel yoktur. Bu ihaleler yapılırken kamu yararına en iyi hizmetin en iyi şartlarda alınmasına özen gösterilmiştir.

6.      31 Temmuz’da oyunların bitimiyle birlikte hızlı bir tasfiye sürecine girilmiştir. Trabzon ve diğer illerden alacağı olan firmaların ödemeleri bir program dahilinde yapılmaktadır.” Şeklinde açıklamalara yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor