Çakır Alptekin ismi ölümsüzleşti!

 Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 1500 metre koşusunda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in adı, yaşamını sürdürdüğü Kütahya'daki bir spor kompleksine verildi.. Milli atlet Alptekin ile eşi ve antrenörü İhsan Alptekin, Kütahya Belediye Başkanı M

Çakır Alptekin ismi ölümsüzleşti!

 

Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 1500 metre koşusunda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in adı, yaşamını sürdürdüğü Kütahya'daki bir spor kompleksine verildi..

 

Milli atlet Alptekin ile eşi ve antrenörü İhsan Alptekin, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret etti. 

 

İça, kabulünde, Kütahya'dan olimpiyat şampiyonu çıkmasının kendisini oldukça mutlu ettiğini bildirdi. 

 

Belediye Meclisi'nin kararıyla ''Zafertepe Spor Kompleksi''nin adının ''Aslı Çakır Alptekin Spor Kompleksi'' olarak değiştirildiğini belirten İça, ''Aslı'nın Londra Olimpiyatları'nda kazandığı başarı ve elde ettiği altın madalya bizi gerçekten mutlu etti. Özellikle kadınlarımıza rol model olması, çalışınca nelerin yapılabileceğini göstermiş olması çok önemlidir. Aslı kızımızı bu başarısından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi. 

 

İça, Alptekin'in, daha iyi koşullarda antrenman yapabilmesi amacıyla tartan pist istediğini hatırlatarak, Kütahya'da bulunmayan bu pistin, iyileştirilerek tamamen atletizm tesisine dönüştürülecek Aslı Çakır Alptekin Spor Kompleksi'nde oluşturulması için çalışmalarının sürdüğünü anlattı. 

 

-''Burada olmaktan son derece mutluyum''- 

Alptekin de Kütahya'da bir atletizm tesisi kurulacak olmasının, kendisini ve kentte yaşayan diğer sporcuları sevindirdiğini söyledi. 

 

Bu tesiste yetişecek sporculardan birçok şampiyon çıkacağına inandığını dile getiren Alptekin, şöyle konuştu: 

''Her yarışma öncesi Kütahya'ya uğrayıp burada birkaç gün kaldıktan sonra yarışmalara katılıyorum. Bu şehrin suyunu içip yarışmalara öyle gidiyorum. Kütahya'nın suyunun bana yaradığını düşünüyorum. Buraya geldiğimde bana, 'Kütahya'nın suyunu içersen bir daha buradan ayrılamazsın' dediler. Hakikaten de öyle oldu. Yaklaşık 7-8 yıldır buradayım ve burada olmaktan son derece mutluyum. Yaşamımı burada sürdürmeyi düşünüyorum. Kütahya'da imkanlar da var. Bir sporcu için orta rakımlı bir yer. Antrenmanlar için de hava koşulları oldukça uygun. Yapılacak atletizm tesisi sayesinde Kütahya'ya ilgi daha da artacak ve çokça başarılar elde edilecek.'' 

 

Daha sonra İça, Alptekin'e, üzerinde adı yazan gümüş kolye ve çini tabakla çiçek hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor