Çağlayan’dan Hacıosmanoğlu’na ince göndermeli yazı

Haber61/Haber ServisiGünebakış Gazetesi sahibi ve köşe yazarı Ali Öztürk, bugün çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Yazısında Öztürk, Çağlağan’da yaşananlarla geçmişteki süreci kıyasladı. “Hey gidi İbrahim Hacıosmanoğlu… Şikecileri mahkum ettirmek ve kupayı Tra

Çağlayan’dan Hacıosmanoğlu’na ince göndermeli yazı

Haber61/Haber Servisi

Günebakış Gazetesi sahibi ve köşe yazarı Ali Öztürk, bugün çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Yazısında Öztürk, Çağlağan’da yaşananlarla geçmişteki süreci kıyasladı. “Hey gidi İbrahim Hacıosmanoğlu… Şikecileri mahkum ettirmek ve kupayı Trabzon’a getirme iddiasıyla seçilmişti. Hacıosmanoğlu’nun seçildiği tarihte henüz Yargıtay şikeyi onaylamamıştı. Aziz Yıldırım yurt dışına kaçmıştı. Lakin Hacıosmanoğlu kendi camiasına güvenip dönemin başbakanından kupayı istemek yerine, TFF’den kupa istedi. Eski Başkan Şener de böyle yapıyordu” ifadelerinin yer aldığı yazıda çarpıcı tespitler de yer aldı. İşte Ali Öztürk’ün o yazısı; Bugün 13 Ocak 2015… Şikeyi aklama davasının başladığı tarih.. Ülke hukukunun güce boyun eğdirildiği tarih…Gücün hukukunun geçerli olduğu tarih.. Hey gidi İbrahim Hacıosmanoğlu… Şikecileri mahkum ettirmek ve kupayı Trabzon’a getirme iddiasıyla seçilmişti. Hacıosmanoğlu’nun seçildiği tarihte henüz Yargıtay şikeyi onaylamamıştı. Aziz Yıldırım yurt dışına kaçmıştı. Lakin Hacıosmanoğlu kendi camiasına güvenip dönemin başbakanından kupayı istemek yerine, TFF’den kupa istedi. Eski Başkan Şener de böyle yapıyordu. Arkasına binlerce insanı takıp günlerce demokratik eylem geliştirmek yerine kendi kitlesini pasifize etti. Bugün Hacıosmanoğlu ‘sokağa iniyoruz’ dese arkasından bin kişi inmez. Nereden nerelere geldi!..

*** Bugün 13 Ocak 2015… Tapelerin geçersiz sayıldığı bir mahkeme… Taşların bağlandığı, savunma hakkının elden alındığı mahkeme… Aziz Yıldırım’ı aklamak için yapılan senaryoyu İbrahim Hacıosmanoğlu yine perişan edebilirdi. Trabzonspor’un avukatları ile mahkemeye gidip Türkiye’nin dikkatini o davaya çekebilirdi. Biz inanıyoruz ki Hacıosmanoğlu o duruşmaya gitseydi haber kanalları peşine takılırdı. Canlı yayında tüm ülkeye ve dünyaya şikenin nasıl örtüldüğünü anlatırdı. Üzgünüz ama Hacıosmanoğlu’nun sanki artık şike diye bir derdi kalmadı!.. Kendi camiasından uzaklaştı. Yeni düşmanları artık Aziz Yıldırım değil, kendisine muhalefet eden Trabzonsporlular !.. Hacıosmanoğlu yalnız Trabzonspor camiası ile karşı karşıya gelmedi. Trabzon’daki hemen tüm STK’lar muhalif platformda buluştu. TTSO’lular, borsa yetkilileri, DKİB, TESOB, TGC, ASKF ve daha onlarca STK Trabzonspor’un geleceğinden kaygılı. Kaygı o kadar derinleşmiş ki kimse imzasını gizlemiyor. DKİB’in, TESOB’un Trabzonspor Başkanını eleştirdiği bir ortam düşünebiliyor musunuz? Siz bütün bu gerçeklere rağmen nasıl yöneteceksiniz? Şehir karşınızdayken kim için mücadele edeceksiniz? Yerel gazeteler şike davasına adam göndermemiş! Niye göndersinler ki… Dava, sonucu önceden belli bir keyfiyet arz ediyor. Buna rağmen Trabzonspor Başkanı önümüze geçip, ‘Beni Çağlayan’da takip edin’ mi dedi de yerel basın gitmedi!..

*** Bugün 13 Ocak 2015.. Şikeyi aklama mahkemesinin başladığı gün. Aynı gün Trabzon’da Trabzonspor’u Sevenler Platformu, Trabzonspor Genel Sekreteri hakkında suç duyurusu yaptı. Kendi şikecisini şikayet etti. Kongrede çoğunluğun iradesini azınlığa teslim eden Trabzonspor yöneticisini savcılığa verdi. Bu tablo, şikenin artık bu kent için bittiğinin, yenildiğimizin resmidir. Bu tablo, kulübün önceliğinin artık şike değil, ele geçirme eylemine karşı hukuk mücadelesinin öne çıktığının resmidir. Trabzonspor’un bugünkü tablosuna bakarak şunu söyleyebiliriz. Aziz Yıldırım tüm Fenerbahçeli projecileri toplasa, 2 yılda Trabzonspor camiasını bu hale düşürecek bir proje üretemezdi. Şike aklanırken Trabzonspor kendiyle boğuşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor