Bülent Arınç'a Beşiktaş forması

Arınç, yeni seçilen yönetimin başarısının Beşiktaş, Beşiktaş'ın başarısının ise Türkiye'nin başarısı olacağını söyledi. 7 yaşından beri Beşiktaş taraftarı olduğunu belirten Arınç, ayrıca bulunduğu şehirlerin takımlarını da desteklediğini ifade etti. Manis

Bülent Arınç'a Beşiktaş forması

Arınç, yeni seçilen yönetimin başarısının Beşiktaş, Beşiktaş'ın başarısının ise Türkiye'nin başarısı olacağını söyledi. 7 yaşından beri Beşiktaş taraftarı olduğunu belirten Arınç, ayrıca bulunduğu şehirlerin takımlarını da desteklediğini ifade etti. Manisaspor'un bir talihsizlik sonucu ligden düştüğüne değinen Arınç, ''Şimdi, Akhisar Belediye'nin hem bir ilçe takımı olması hasebiyle hem de bütün Ege'yi temsil edecek olması hasebiyle Süper Lig'e çıkmasından büyük memnuniyet duydum'' diye konuştu.

 

Bursaspor'u da gönülden desteklediğine işaret eden Arınç, geçmişte Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasında yaşanan olayların zaman zaman sevimsiz bir durum oluşturduğunu vurguladı. Arınç, ''Geçen yıl, seçim kampanyasından önce Bursa'da da nahoş olaylar yaşandı. Fevkalade üzüldük. Aslında sayın valimizle, 'İki takımı birbirine sevdirebilir miyiz, taraftarları birbirine yakınlaştırabilir miyiz?' diye düşündük ama muvaffak olamadık. Ama eminim zaman içerisinde her iki kulübün de her iki şehrin de birbirine olan yakınlığını, sevgisini gerçekleştirme imkanımız olur'' dedi.

 

Arınç, Beşiktaş'ın, başarılarından gurur, sıkıntılarından sıkıntı duydukları bir kulüp olduğunu dile getirerek, Beşiktaş'ın yıllarca kupalarda ve ligde başarılara ulaştığını söyledi.

 

Beşiktaş'ın talihsizlik yaşadığı dönemlerin geride kalmasını umduğunu, yeni yönetimle Beşiktaş'ı Süper Lig'de şampiyon göreceklerine inandığını belirten Arınç, şöyle devam etti:

 

''Yapılacak işleri siz çok daha iyi biliyorsunuz. Bu konularda bize düşen maddi, manevi katkı olacaksa bundan da iftihar duyarız. İnönü Stadı'yla ilgili projeleri biliyorum. Belki, bunları da aramızda konuşacağız ama önemli olan Beşiktaş'ın güçlü bir takım olarak ve ahenkli çalışan, birbirini seven bir topluluk olarak yeniden Türkiye'de başa güreşmesidir, şampiyon olmasıdır. Benim en çok sevdiğim taraflarından biri de geleneklerine bağlı bir takım Beşiktaş. 1903'lerden bu tarafa, yani o yüzyılın başından bu yana, her zaman Türkiye'de milletimizi layıkıyla temsil etmiştir. İstiklal mücadelesinden, işgal dönemlerinden bu yana, her zaman milliyetçi düşüncelere sahip olmuştur. Sporda, şüphesiz aslolan ahlaktır, karakterli olmaktır, başarı için çalışmaktır, amatör ruhu hiç kaybetmemektir. Takım ruhuyla, ekip ruhuyla her zaman mücadele etmektir. Beşiktaş'ın tarihinde de bu var, bundan sonra da bu olacak, bundan adım gibi eminim.''

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başarılı olmasını istediği milli takımın başında yerli bir teknik direktör bulunmasından memnuniyet duyduğunu da ifade etti.

 

Arınç, ''Umuyorum ki bu dönem ve bundan sonrasında tamamen düşüncelerimizi, inancımızı, geleneklerimizi, birbirimize olan sevgimizi daha da büyütecek bir Beşiktaş ile başarıdan başarıya koşacağız'' dedi.

 

Bu arada, Arınç, görüşmenin başında, ziyaret için siyah-beyaz kravat ile yüzük taktığını belirterek, bazı yönetim kurulu üyelerine, ''Neden sizin kravatlarınız farklı?'' diye espri yaptı.

 

BAŞKAN ORMAN'IN AÇIKLAMALARI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da siyah-beyazlı kulübe verdiği destekten dolayı Arınç'a teşekkür etti.

 

''Kulübümüzün genel kurul üyesi bir büyüğümüzü ziyaret etmekten onur duyduğumuzu ifade etmek isterim'' diyen Orman, başkan seçildikten sonra Arınç ile telefonda görüştüğünü, kendisinin de buna karşılık ziyarette bulunduğunu söyledi.

 

Arınç'ı kulübe davet eden Orman, maddinin yanı sıra manevi desteğe de ihtiyaçları olduğunu belirterek, ''İyi yaptığımız çalışmaların takdirine ihtiyacımız var. Çok çalışıyoruz, yoruluyoruz ama duyduğumuz iyi şeyler bizi şevklendiriyor. Onun için siz de bizi ziyaret ederseniz, çok seviniriz'' diye konuştu.

 

Orman, Arınç'a, üzerinde, ''Bülent Arınç'' yazılı 16 numaralı Beşiktaş forması ile plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler