Bosingwa tam isabet!

Trabzonspor’un sezon başında İngiliz QPR takımından kadrosuna kattığı eski Chelsea’li Jose Bosingwa, Konyaspor maçında oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bıraktı.Yıllardır her sezon başında eksik bölge olarak gösterilen sağ bek artık emin ellerde.Öy

Bosingwa tam isabet!

Trabzonspor’un sezon başında İngiliz QPR takımından kadrosuna kattığı eski Chelsea’li Jose Bosingwa, Konyaspor maçında oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bıraktı.


Yıllardır her sezon başında eksik bölge olarak gösterilen sağ bek artık emin ellerde.
Öyle ki yıllardır bu mevki için aradığını bulamayan bordo mavili takım asıl mevkisi orta saha olan Serkan Balcı’dan medet umuyordu. Sağbekte yıllarca forma giyen Serkan, geçici bir çözüm sağlasa da eleştirilerin odağı haline gelmişti. Bu sezon başında ise Serkan Balcı’nın da takımdan ayrılmasıyla oluşan boşluğun üzerine harekete geçen Trabzonspor yönetimi  çareyi tartışılması güç isimlerden biri olan Portekizli yıldız Jose Bosingwa’da buldu.


Takıma katıldığında yaşadığı sakatlık sebebiyle kadroya giremeyen Bosingwa , UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Apollon maçıyla formasına kavuştu. Bu maçta vasat bir görüntü sergileyen Bosingwa, kendisinden beklenen performansın ışıltılarını Konyaspor maçında vermeyi başardı. Tecrübesiyle defans hattını rahatlatan Portekizli yıldız, sağ kanattan etkili hücum çıkışlarıyla da rakiplerine oldukça zorluk çıkaracağını gösterdi.


Gün geçtikçe performansının artacağının sinyallerini veren tecrübeli yıldız diğer yandan takımın genç yıldız adaylarına da örnek olarak gelişimlerine katkı sağlıyor. Bosingwa tıpkı takımın diğer yıldızı Malouda gibi antrenmanlarda genç futbolcularla ilgilenerek  özellikle Yusuf Erdoğan’a daha iyi olabilmesi için yön gösteriyor.


Transfer edildiğinde yaşı itibariyle eleştirilen Bosingwa, iyiye giden performansının yanı sıra gençlere örnek oluşuyla, teknik ekibin ve taraftarın gözüne girerken ne kadar yerinde bir transfer hamlesi olduğunu da şimdiden ispatladı.

Doğan Alayoğlu/Haber61

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor