Barcelona'ya giden ilk Türk'ten itiraf: Trabzon'da kaza geçirmesem...

Barcelona formasını sırtına geçirdiğinde çok heyecanlıydı... Buna karşın yeteneklerine güveniyordu, hazırdı. Dünya yıldızlarıyla paslaşıyor, onlardan övgü alıyordu. Hepsi onu beğenmişti ve bir Türk olarak gururluydu. Fakat iyi başlayan hikayesi aynı şekil

Barcelona'ya giden ilk Türk'ten itiraf: Trabzon'da kaza geçirmesem...

Barcelona formasını sırtına geçirdiğinde çok heyecanlıydı... Buna karşın yeteneklerine güveniyordu, hazırdı. Dünya yıldızlarıyla paslaşıyor, onlardan övgü alıyordu. Hepsi onu beğenmişti ve bir Türk olarak gururluydu. Fakat iyi başlayan hikayesi aynı şekilde sonlanmayacaktı. Adı Arda Turan değil,  Bir dönem Trabzonspor'un da formasını giyen Seyit Cem Ünsal'dı, sene de 2016 değil, 1998'di. 

LUİS ENRİQUE ÇOK SICAKKANLIYDI

Bugünlerde Futbol Federasyonu'nun Kayseri Bölge Antrenörü olan Seyit Cem Ünsal, bugün dahi sürreal kalan bir hikayenin kahramanı olarak Barcelona kampına davet almıştı. Güney Kore'de oynayan ilk Türk olarak LG Cheetah takımında forma giyerken Barça scoutları tarafından beğenilip Hollanda kampına davet edilen Seyit Cem, 3 maça çıkıp 3 gol attığı o günleri şöyle anlatıyor: Barcelona'da 3 ay kaldım. Van Gaal beni forvet arkasında oynatıyordu. Guardiola'nın önünde, Luis Enrique'nin arkasındaydım. Birisi Bayern Münih, diğeri Barcelona'nın başında şimdi... Enrique her zaman girişken biriydi. Oynadığımız bir maçta sağdan Figo'nun yaptığı ortaya ben yarım vole vurup golü atmıştım ama hakem vermemişti. Luis Enrique hemen yanıma geldi ve "Pozisyonun kesinlikle goldü, kafanı takma" dedi. Sıcakkanlı, iyi bir insandı. 

KORELİLER 7 MİLYON DOLAR İSTEDİ!

En samimi olduğum kişi Figo'ydu. Bir süre görüştük. Performansım o kadar iyiydi ki gazeteler 11'i zorlayacağımı yazıyordu. İmza atmaya kesin gözüyle bakıyordum ama Barcelona'yla görüşen İspanyol menajer Kore takımı için 7 milyon dolar istedi. O zaman için inanılmaz bir paraydı. Belki 3 milyon isteseler imza atacaktım. Trabzon'da trafik kazası geçirmesem belki yine giderdim. 

ARDA'YLA GURUR DUYUYORUM

Seyit Cem, kendi rüyasını gerçekleştiren Arda Turan ile gurur duyduğunu söylüyor: Arda'nın büyük bir futbolcu olduğunu her zaman biliyordum, her maçını takip ederim. Çok kaliteli, teknik kapasitesi çok yüksek... Barcelona'ya imza attığında farklı şeyler söylendi ama ben kesinlikle oynayacağını düşünüyordum. Gurur duyuyorum izlerken... 

LOUİS VAN GAAL: SENİN AVRUPA'DA OYNAMAN LAZIM!

7 milyon dolar talep edilip Barcelona'ya transferim gerçekleşmeyince Louis van Gaal çok üzülmüştü. Beni kenara çekip, "Senin Kore'de ne işin var? Burası olmadı ama mutlaka Avrupa'da olman lazım. Kalitelisin, iyisin. Oraya geri dönme" dedi.

MÜZEDE İSMİ VAR

Barcelona Kulübü'nün resmi müzesinde Barça'da oynayan Türk oyuncular arasında Rüştü Reçber ve Arda Turan'la birlikte Seyit Cem Ünsal'ın da adı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor