Bakan Kılıç 2020'den umutlu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin düzenlediği 2. Dünya Olimpik Sporlar Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Moskova'da bazı açıklamalarda bulundu. Moskova'da Uluslararası Ticaret Merkezi'nde bugün açılışı toplantıya

Bakan Kılıç 2020'den umutlu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin düzenlediği 2. Dünya Olimpik Sporlar Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Moskova'da bazı açıklamalarda bulundu.

 

Moskova'da Uluslararası Ticaret Merkezi'nde bugün açılışı toplantıya katılan Suat Kılıç, 60'a yakın ülkenin gençlik ve spor bakanlarının yanı sıra Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin de toplantıya katıldıklarını belirterek, 2020 olimpiyatlarına aday olan İstanbul için Ciddi ve kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Kalabalık bir ekiple çalışmaları yürüttüklerini de söyleyen Bakan Kılıç, "Türkiye'ye dair, İstanbul'a dair hassasiyet ve yaklaşımlarımızı kendileri ile paylaşıyoruz. Aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi nezdinde Türk Milli Olimpiyat Komitesi'nin girişimleri var, temasları var. Bu çalışmalar devam edecek. Tabi kısa bir zaman içinde olan işler değil bunlar. Uzun soluklu bir yarış, bu yarışta hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Türk halkını en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

 

"MOSKOVA'DA HERKES TÜRKİYE'Yİ KONUŞUYOR"

Toplantıya verilen arada yapılan ikili görüşmelerde aday ülkeler arasında en çok konuşulan şehrin İstanbul olduğu hatırlatılarak edindiği izlenimlerinin sorulması üzerine Bakan Kılıç, "Türkiye tabi çok kuvvetli bir aday. Biz prensip olarak diğer aday kentler ile ilgili bir yorum yapmıyoruz. Çünkü bizim elimizde İstanbul gibi büyük bir değer var. Bir dünya kenti var. Medeniyetlerin kesişim kümesi olan kıtaları birleştiren bir şehir var. Adayımız olan şehir İstanbul. İstanbul gibi bir marka ile yarışa girdiğiniz zaman başkaları üzerinde çok yorum yapma gereği duymuyorsunuz. Biz hem Türkiye'yi, Türk demokrasisini, Türkiye'nin zenginliğini, Türkiye'nin nüfusunu, genç insan potansiyelini bununla birlikte İstanbul'un sahip olduğu imkânları Dünya'ya ve olimpiyat camiasına anlatmaya çabalıyoruz. Kendimizi doğru anlatabilirsek İstanbul'u iyi ifade edebilirsek İstanbul'un o kadar çok artıları var ki İstanbul bu yarışta en iyi duruşu ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor