Avrupa'nın 5 büyük ligini geçtik!

Şampiyonluk heyecanının sürdüğü Spor Toto Süper Lig, Avrupa Liglerinin en gollüsü... Bu sezon Süper Lig, 2,81'lik ortalamasıyla Avrupa'nın en büyük 5 ligini geride bıraktı.Spor Toto Süper Lig şampiyonluk yarışı heyecanında, Avrupa Lig'lerine fark atıyor.

Avrupa'nın 5 büyük ligini geçtik!
Şampiyonluk heyecanının sürdüğü Spor Toto Süper Lig, Avrupa Liglerinin en gollüsü... Bu sezon Süper Lig, 2,81'lik ortalamasıyla Avrupa'nın en büyük 5 ligini geride bıraktı.
Spor Toto Süper Lig şampiyonluk yarışı heyecanında, Avrupa Lig'lerine fark atıyor. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ligde geride kalan 28 haftada maç başına 2,81 gol ortalaması kaydedildi. Türkiye ligi böylece Avrupa'nın en büyük 5 liginden daha yüksek gol ortalamasına ulaştı.
Spor Toto Süper Lig maçlarını izleyenler, İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın en üst futbol liglerindeki maçlara göre daha fazla gole tanıklık etti.
Süper Lig'in gol ortalamasının yükselmesine en büyük katkıyı, 56 golle Bursaspor yaptı. Yeşil-beyazlıları, 52 golle Galatasaray ve 51 golle Trabzonspor izledi.
Lig lideri Beşiktaş 49, şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe ise 47 gol attı. Süper Lig'e en yakın gol ortalaması ise geride kalan 30 haftada toplam 750 golün atıldığı ve Bayern Münih'in bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiği Bundesliga.
2,77 gol ortalamasına ulaşılan ligde en büyük pay 77 gol kaydeden Bayern Münih ve 63 kez fileleri havalandıran Wolfsburg'un oldu.
Barça ve Real'in 196 golüne rağmen...
Şampiyonluk için Barcelona ve Real Madrid'in çekiştiği La Liga'da ise bugüne kadar maç başına atılan gol ortalaması 2,58.
Oynanan 333 karşılaşmada toplam 862 golün atıldığı İspanya ligi Real Madrid'in 99, Barcelona'nın 97 gollük performansına rağmen liglerin gol ortalamasında 3. sırada kaldı.
Serie A ise 2,56'lık maç başına gol ortalamasıyla İngiltere Premier Lig ve ve Fransa Ligue 1'in önünde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor