Altın gibi 3 puan

Trabzonspor, K.Karabükspor engelini Brezilyalı golcüsü Paulo Henrique ile aştı. Avrupa Ligi'nde 7 golü bulunan Sambacı dün ligdeki ilk golüne imza attı, Fırtına'ya altın değerinde bir 3 puan kazandırdıAvrupa’da esen, ligde ise inişli çıkışlı bir grafik se

Altın gibi 3 puan

Trabzonspor, K.Karabükspor engelini Brezilyalı golcüsü Paulo Henrique ile aştı. Avrupa Ligi'nde 7 golü bulunan Sambacı dün ligdeki ilk golüne imza attı, Fırtına'ya altın değerinde bir 3 puan kazandırdı

Avrupa’da esen, ligde ise inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Fırtına, Kardemir Karabükspor’u Brezilyalı golcüsü Paulo Henrique’nin attığı nefis golle geçti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın öncesinde Akhisar Belediyespor ile oynadğı karşılaşmada hiç ummadığı bir mağlubiyet alan Bordo-Mavililer, Karabükspor karşısında Henrique ile altın değerinde bir üç puan kazandı. Maça kontrollü başlayan Karadeniz temsilcisi, Adrian ve Henrique ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Bordo-Mavililer ilk yarıda etkili bir savunma yapan Karabükspor defansını bir türlü geçemedi.

Asist Colman’dan

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Fırtına, ataklarını iyice sıklaştırdı. 76. dakikada Arjantinli yıldız Colman’ın nefis ara pasıyla ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Henrique şık bir vuruşla Wetterman’ı avladı. UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında Derry City, Dinamo Minsk ve Kukesi’ye toplam 7 gol atan Brezilyalı oyuncu ligdeki sessizliğini de bozmuş oldu. Bu vuruşla Süper Lig’deki ilk golüne imza atan Henrique sevincini takım arkadaşlarıyla birlikte yedek kulübesine doğru koşarak paylaştı. Brezilyalı yıldız maç sonunda kendisini alkışlayan tribünlere de alkışlarla karşılık verdi. Fırtına bu galibiyetle ligdeki puanını 6’ya yükseltirken, Avni Aker’de oynadığı son 12 maçtan da yenilgi yüzü görmeden ayrıldı.      

‘UEFA öncesi moral oldu’

Zokora maçtan sonra “Ne yapılması gerekiyorsa hepsini yaptı” diyerek Yusuf Erdoğan’a övgü dolu sözler sarfetti. Ardından karşılaşmayı da yorumlayan yıldız oyuncu, “İlk yarı soyunma odasına 0-0 girdik. Hocamız takımı çok iyi motive etti, ikinci yarı golü bulduk. UEFA Avrupa Ligi öncesi bu galibiyet büyük moral oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor