Öğretmen adaylarına atama umudu

Yaklaşık 17 milyon öğrenci başta sınav sistemi olmak üzere bir çok alanda değişiklik yapılan yeni eğitim sistemiyle yarın ders başı yapacak.Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde, yaklaşık 17 milyon öğrenci, yarın ders başı yapacak. 2013-2014 eğitim-

Öğretmen adaylarına atama umudu

Yaklaşık 17 milyon öğrenci başta sınav sistemi olmak üzere bir çok alanda değişiklik yapılan yeni eğitim sistemiyle yarın ders başı yapacak.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde, yaklaşık 17 milyon öğrenci, yarın ders başı yapacak. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısına başlayacak öğrenciler, 175 işgünü sürecek ders yılının ardından yarıyıl tatiline 27 Ocak'ta girecek. Başarı puanının 45'den 50 puana yükseltilmesi, özürsüz devamsızlık hakkının 10 güne çekilmesi ve sorumlu olarak sınıf geçme uygulamaları ile birlikte, SBS yerine getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi de ilk kez uygulanacak. 40 bin öğretmen atamasından boş kalan 3 bin 227 kontenjan için ek atama başvuruları da 16-20 Eylül tarihleri arasında alınacak. Ataması yapılan öğretmenler 24 Eylül'de ders başı yapacak.

İLK MOLA 27 OCAK'TA VERİLECEK

9 Eylül'de anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin okula alışmalarını sağlamak için başlatılan ve cuma günü sona eren uyum haftasının ardından, 16 Eylül Pazartesi günü itibariyle de tüm kademelerden 17 milyon öğrenci için ilk ders zili çalacak. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 175 işgünü sürecek. Eğitimde ilk mola, 27 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatili ile verilecek. Yeni eğitim yılının başlamasıyla, kademelere bakıldığında en fazla değişim ortaöğretimde yapıldı.

ÖĞRETMENLERE ATAMA MÜJDESİ

Bu kapsamda ortaöğretim öğrencileri bu değişimden etkilenecek. Başarı puanının 45'den 50 puana yükseltilmesi, özürsüz devamsızlık hakkının 10 güne çekilmesi ve sorumlu olarak sınıf geçme uygulamaları ile birlikte, SBS yerine getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi de ilk kez uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği 40 bin öğretmen atamasından boş kalan 3 bin 227 kontenjan için ek atama başvuruları da, 16-20 Eylül tarihleri arasında alınacak.

Ücretsiz ders kitapları hazır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu eğitim-öğretim yılında da ilköğretim, ortaöğretim, açıköğretim, görme engelli ortaöğretim ile görme, zihinsel işitsel engelli ilköğretimdeki 16 milyon 212 bin 960 öğrenciye, 199 milyon 198 bin 960 ders kitabını ücretsiz dağıtacak. Yeni Şafak'ın haberine göre, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esener, 2013-2014 eğitim öğretim yılı ders kitaplarının hazırlandığını, 16 Eylül Pazartesi günü poşetlerde okul sıralarının üstünde hazır olacağını söyledi. Poşetler içinde dağıtılacak ders kitaplarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeni öğretim yılına ilişkin mesajları yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem