Akyazı için ilk ihale sonuçlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karadeniz’in doldurulmasıyla elde edilecek alana yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için dolgu ve tahkimat ihalesi sonuçlandı 12 firmanın yarıştığı ihaleyi ‘ekonomik açıdan e

Akyazı için ilk ihale sonuçlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karadeniz’in doldurulmasıyla elde edilecek alana yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için dolgu ve tahkimat ihalesi sonuçlandı

 12 firmanın yarıştığı ihaleyi ‘ekonomik açıdan en uygun teklifi veren’ Öztaş İnşaat & Sistem İnşaat İş Ortaklığı (Öztaş İnş. İnş. Malz. Tic. A.Ş. & Sistem İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ort.) kazandı.

TOKİ’nin Ankara Bilkent’te bulunan merkez binasında yapılan ihalesinde verilen teklifleri değerlendiren İhale Komisyonu, nihayi kararını verdi. Komisyon, ihaleye katılan 12 firma arasında en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat & Sistem İnşaat İş Ortaklığı’nın 36 milyon 950 bin liralık teklifini kabul etti. Proje kapsamında, 660 dönümlük deniz alanı doldurulacak ve Karadeniz’in hırçın dalgalarına dayanabilecek tahkimatlar oluşturulacak.

 

BAYRAKTAR: TRABZON’U TESİS ŞAMPİYONU YAPACAĞIZ

Trabzon Akyazı Stadı çalışmalarını değerlendiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin en kapsamlı spor komplekslerinden birini Trabzon’a kazandıracaklarını belirterek, “Karadeniz’in doldurulmasıyla elde edeceğimiz 660 dönümlük alanda yapacağımız tesislerle Trabzon’u tesis şampiyonu yapacağız” dedi.

Dolgu ve tahkimat işlemlerinin tamamlanmasından sonra Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadın yapımına başlanacağını aktaran Bayraktar, “Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksini Trabzonlu hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Akyazı’ya yapılacak spor tesislerinin ardından bölgenin hareketli bir döneme gireceğine işaret eden Bayraktar, “Gönlümüzden geçen, bölgeye turist gemilerinin yaklaşabileceği bir liman, bir hastana ve bir de otel kazandırmak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor