Akçay: Transfer bekliyorum ama...

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzon TV'de katıldığı 90+3 adlı tv programında önemli açıklamalarda bulundu.Akçay kamp döneminden şike sürecine, transfer konusundan oyuncuların performanslarına, 1461 Trabzon’dan taraftarların stada ned

Akçay: Transfer bekliyorum ama...

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzon TV'de katıldığı 90+3 adlı tv programında önemli açıklamalarda bulundu.

Akçay kamp döneminden şike sürecine, transfer konusundan oyuncuların performanslarına, 1461 Trabzon’dan taraftarların stada neden gelmediğine ve dinlediği müziğe kadar birçok konuda soruları cevapladı.

Mustafa Akçay şunları söyledi;

İYİ BİR HAZIRLIK KAMPI GEÇİRDİK

30 maç oynatmış bir ekiple ve arada Noel tatiline gitmiş olan yabancı oyuncu kitlesi ile birlikte bir başlangıç yaptık. O devrede oynadığımızı rakiplerimizin standartlarını yüksek tutarak bir hazırlık kampı geçirdik. Miguel’in de aramıza katılması ile beraber yaptığımızı çalışmalarla iyi bir kamp geçirdiğimizi söyleyebilirim. Hazırlık maçlarında yaptığımız mücadele bizim için istatistikleri görmek adına iyi oldu.

YEKTA TRANSFERİ NEDEN OLMADI?

Zaten biz planlamayı yaparken teknik adamlar en kötüsünden yola çıkmak zorunda Kulübümüzün yapısı ekonomik durumu bazen gecikmeler yaratabilir. Karşınız da üçayak var. Oyuncu, menajer ve kulüple bunlar arasındaki ekonomik kavramlar. Yekta ile bu nu yaşadık. Trabzonspor’un parasını harcamada doğru davranmalıyız. Yekta Galatasaray’dan 400 bin Euro alırken bizden 1 milyon Euro istedi Başkan Hacıosmanoğlu bu parayı vermiş olmasına rağmen Yekta başka bahanelerle daha ileriye gitti. Bu durumda Başkanımın yaptığı bu hamleye ben hayır olsun futbolcu gelsin. Nasıl diyebilirim.

TÜRKİYE’DE TANINIYORSAM BUNU TRABZONSPOR’A BORÇLUYUM

Ben Trabzonspor’dan beslendim Türkiye’de tanınıyorsam Bunu Trabzonspor’a borçluyum. Eğer benden parmağımı kesilmesini istiyorsa ben bunu yaparım Biz Trabzonspor’u seviyoruz. Birileri dik durup ta nasıl transfer istemiyorsun diyebilir. Ama gerçekler var. Gerçeklerle yüzleşmekte de akil insanların tecrübeli insanların bakması gereken yerler var. 2010-2011 yılında biz şampiyon olduk. Bun u sağlayanlara teşekkür etmek gerekir. Kupamızı vermeyen ve şampiyonluğumuzu tescil etmeyen bir kurum var. Başımızı bu kuruma çevirmek bence daha doğru.

2010-2011 YILINDA YAŞADIĞIMIZ BİR ŞAMPİYONLUK VAR

2010-2011 yılında yaşadığımız bir şampiyonluk var. Sadece gurur duyuyoruz. Bizden önceki ve kulüp yapısı içindeki bazı oyuncularda o dönemde aktifti bu durumdan gurur duyuyoruz. Bunun yararı var. 2010-2011 yılındaki başarılı dönem bizi daha çok ileri itiyor. Kulüp başarısını da düşünmek gerekir. Bugün bakalım rakiplerimizin Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş olduğunu düşünürsek bazı konularda onlardan daha gerideyiz. Ürün satma ve sponsor bulma konusunda onlardan gerideyiz. Bence şuan ki başkan ve yönetim kurulunu desteklemeliyiz. Trabzonspor’un zarara uğramasında hiçbir kimse rahat olmamalıdır.

YAVUZ SELİM TRABZON FUTBOLU İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR

Bizim ortak bir grubumuz vardı Hayri Tekelioğlu Orhan Çavuşoğlu. Bir gün geldi dedi ki idman güzünde başlayalım dedi. Orhan da iyi antrenördür. Ancak antrenörlükte iyi bir disiplin gerekir. Orhan biraz uykusuna düşkündür. Ama benden daha iyi antrenördür. Fakat iş disiplini çok önemli.

Yavuz Selim Trabzon futbolu için vazgeçilmeyecek bir alandır. Trabzon alt yapı hareketini büyütüp bunu ileriki yıllara taşımak istiyorlarsa Yavuz Selim’e entegrasyonlar yapılması gerektiğini unutmamalıdır.

BIRAKIP GİTMESİNİ DE BİLİRİM

İşverenle ve işverenle bir sorun yaşarsam çekip gitmesini de bilirim bunun sonu limon satmak olsa da. Limon satmanın da üst düzey bir sanat olduğunu ve ekmek parası kazanmak için yapılacak bir iş olduğunu söyleyebilirim. Yani insanlar limon satarak ta ekmek parası kazanabilir. Bizler vazgeçilmez ya da çok büyük bir iş yapan insanlar değiliz. İnsanlara hayat veren insanlara haksızlık olur bu. Bizim farklı yerlere koyulmamızda çok okumuş bazı konularda uzmanlaşmış insanlara haksızlık olur. Siz duşların yerini teknik adam sorar mısınız, sormamanız gerekir. Mimarlar var. Saygı duyulması gerekir. O işi yapan insanlar gelecek onlar yapacak. Bir teknik adam gelecek kulübün bütün işleri ile o ilgilenecek böyle bir şey yok. O zaman teknik adam yapması gereken işleri yapamaz. Antrenörlükle ilgili çalışırken o hazzı alamasanız tüccara dönersiniz ben tüccara dönmem. Eğer öyle bir şey olursa ben oraya gitmem.

DEVAMI İKİNCİ SAYFADA

 

1. LİG VE SÜPERLİG DEĞERLENDİRMESİ

Saygının az, söylemin çok fazla, sadakatin az, rekabetin çok yüksek, sağduyunun çok az olduğu ama izlenme ve heyecan çok fazla bir lig. Daha acımasız sizi kabullenirken daha zor kabullenen bir ligle karşılaşıyorsunuz. Sizi kritize eden ulusal ve yerel basınla uğraşıyorsunuz. 1. Ligde ise çalıştığınız oyuncuların zorluk seviyesi daha aşağıda olan bir ligde çalışıyorsunuz. Futbol anlayışında taktik özelliklerin daha çok olduğu bir ligde çalışıyorsunuz. Oyuncu kalitesi yüksek kondisyonel paradigmaların daha yüksek daha zor bir lig süper lig. Kazandığımızı tecrübeden biz ne kadar faydalanacağız ona bağlı. Yarın bir karar vereceğiz. Buradan ne alacağınız sizin potansiyelinizle ilgili.

BARIŞ VE GÖKSU İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Kadir ve Akbaş’ın rekabetin ve performanslarından memnunum. Tercihlerimiz bu yöne kayacak. Aykut’un sol bek oynamasından bizde memnun değiliz. Bunu biz biliyoruz. Göksu ve Barış ile ilgili bir planlama gerekir. Göksu’yu yukarı almak ve onu oynatabilme oranının içine koymak ne kadar doğru. Göksu ve Barış yılsonu itibari ile değerlendirilebilirler. Biz 1461 teknik heyeti ile konuşarak ve Sadi Tekelioğlu ile konuşarak planlamaları yapıyoruz. Asla plana zorlama ile müdahil olup hiç bir harekette bulunmam. Barış bizim onu direk oynatabileceğimizi durum olmadan onu almak istemedik.

GÖKHAN’DA BEL FITIĞI OLDU!

Gökhan’da bel fıtığı oldu. Ameliyatla ilgili operasyondan döndük. İstanbul’da bazı uzmanlara gösterdik. Bizi uzaman ameliyat dedi. Biz uzamanda enjeksiyon yaparak bir takım bazı tekniklerle bu süreci geçirebiliriz dedi. Yakında bizimle birlikte çalışmalara başlayacak.

1461 TRABZON’U KORUMALIYIZ

1461 platformunu korumalıyız. Saha sonucu üreten bir takımdan çok oyuncu yetiştiren bir takım olduğu durumunu korumalıyız. Buradan şimdi tamamlayıcı oyuncu çıkıyor ileride yıldız oyuncu çıkabilir. Türk oyunculara ve Türk insanına bu eğitimi verelim. Alt yapı ile böyle bir reform yapalım.  Ne kadar süre geçti. Sonra serbest bırakalım ve diyelim ki yabancı oyuncular ve yerli oyuncular rekabet etsin.

BİZE HER YER TRABZON SÖZÜ TEHDİT VARİ BİR SÖZ

Bize her yer Trabzon sözü tehdit edici bir sözdür. Bide şu yönü var. Biz bu ülkeyi her yönüyle de arkadaş ve dost olabiliriz. Bize Her yer Trabzon demekle Trabzonspor’da yabancı oyuncu yok demek ayını şey.  1976’da başladık ve çok başarılı olduk. Ama lobi konusunda bazı şeyleri başaramadık. Bugün bizim yarıştığımız Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’tan kurumsallık konusunda geride kaldık. Kulübün bir anayasası yok. Divan kurulunda 25 yılından üstüne insanlar olmuyor mu? Bu insanlara bazı maddelerle kontrol yetkisi verilmelidir. Başkan seçilirsen divana kontrolü veriyoruz. Ama seçildikten sonra divan dışarıda kalıyor. Kulübün bazı kontrol yetkilerini divana verilebilir. Ben teknik alan kısmındayım. Başka alan geçiş yapmam kendi alanımı korumamda beni sıkıntıya sokar. İbrahim Bey'in avukatlığını yapmıyorum. Ben sadece görüşümü söyledim. İnsanımızın beklentilerine saygı duymak lazım. Geçmişteki yıllarda efsane takım hep rakiplerine üstünlük sağlayarak bu yıllara geldiler. Genç bir taraftarımız var. Onlar bizden çok şeyler bekliyorlar. Onlar böyle düşünsünler bu durum bizi daha ileriye taşıyabilir.

EKONOMİK GİRDİLERLE DAHA AZ SIKINTI YAŞADIK

Deplasman karnesi kötü ama iç saha karnesi ve Avrupa karnesi iyi bir takım var. Başkan ve yönetim beklemediğimizi şekilde kulübe ekonomik girdiler sağladılar. Bu girdilerin de olması ve Avrupa’daki başarışların getirdiği ekonomik girdiler bizim daha az sıkıntı yaşamamızı sağladı. Profesyonel kitle ne kadar duygusal yapısı ve Trabzonspor kültürüne saygısı varsa da onun ekonomik olarak paralarını vermezseniz ondan istediğiniz verimi alamazsınız. Kaptan Onur’un oyuncularla yaptığı konuşmalara diyaloglar durumuzu iyi yerlere getirdiler. 

İZLEME KOMİTESİ GEREKLİDİR

Analiz ekibimiz var. Maç sonu rakibimizin ve bizin her türlü bilgi bize geliyor. Oyuncuları bu bilgilere göre çalıştırıyoruz. İzleme komitesini oluşturmak yönetimin işi biz bu konulara girmiyoruz. İzlemle komitesi gereklidir. Alınacak kişileri yönetimler karar verir. Kulübün bu kalıcı departmanı kulüpte saklamak gerekir. Ama şuana kadar Giray Hoca bunu başlattı ancak gidince ortadan kalktı. Bununla ilgili bir banka oluşturulmaya başlanmıştı.

DEVAMI ÜÇÜNCÜ SAYFADA

 

EMRE ŞANS BULACAK

Emre şans bulacak. Henrique ile rekabete girecek. Hatta Marc Janko’nun da performansı arttı. O da bu rekabete dâhil olacak. Tabi ki toplum bizden gerçekçi ifadeler bekliyor. Ama başka şeyleri düşünmek zorundayız. Oyuncuları toplumun önüne atmak doğru değil. Bu eleştiriyi kendi içimizde yapıyoruz. Bir teknik adam olarak arkada yapmamız gerekenleri de yapmalıyız.

ADRİAN’IN KALİTESİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK AMA…

Adrian’ın futbolcu kalitesinden şüphemiz yok. Oynaması gereken yerde de oynatıyoruz. Ancak Adrian’dan defansif olarak ta bazı şeyler bekliyoruz. Bunu ileride sizlerde fark edeceksiniz. Transfer bekliyorum ama olmazsa da çok fazla etkilenmeyeceğiz. Şimdi golcülük çok farklı Allah tarafından verilecek bir şey. İçinde her şey var. Golcü aynı zamanda zeki bir insan rakibine tuzak kurabilecek bir insandır. Tanju ağır olmasına rağmen Türkiye’de ve Avrupa’da gol krallığına ulaştı.

FATİH TEKKE’NİN TAKIMINDA OLMASINI İSTERDİM

Fatihi Tekkenin takımda olmasını isterdim. Fatihe topu attığınızda 3 gün sonra alabilirdiniz belki. Fatih kafa topuna çıktığında kendinden uzun olan stoperlerden o topu laır ve istediğiniz yer atar. Bizi kompakt biz yapıda oynuyoruz. İç saha ve dış saha yayımız biraz farklı ama çok farklı değil. İç sahada önde rakibe baskı yapan anlayışımızı daha öne aldık. Daha önde baskı yapacağız. Beklentilerden çok taraftarların beklentilerini karşılamak adına bu değişikliği yaptık.

AVNİ AKER NEDEN BOŞ KALIYOR?

Tribünlerde haklı olarak onların beklediği saha için eylem seviyemizi daha yukarı taşıyamadığımızı için stat boş kalıyor.  Şike süreci ve biz kulüp olarak bu süreci iyi yönetemedik. Aidiyet duygusu yüksek olan insanlar bu süreciyi yönetemediğimizi için bir küskünlük oluştu. Bu seçimle birlikte İbrahim Bey’in bazı fotoğraflarda yer alması ile birlikte oluştuğunu da düşünüyorum. Ama onun tarafından bakılmadığını düşünüyorum. Sonuçta kim gelirse gelsin kulüp yararına bazı işlerin içinde yer almaktan kaçınamaz. Her hangi bir bakan tarafından kulübe para gelmedi mi? Herhangi bir bakan zamanında İstanbul’daki araziler alınmadı mı? O olunca yanlış ta bu olunca doğru mu? Kulübü yönetenler ülkeyi yönetenlerle neden görüşmesinler.

YÜRÜYÜŞ DEMOKRATİK HAK

Yürüyüş taraftarımızın hakkı bu demokratik bir haktır. Bana göre şampiyonluğumuzu tescil etmeyen hangi kurum olduğunu iyi anlamamız gerekiyor. 

BEŞİKTAŞ MAÇI DEĞERLENDİRMESİ

Beşiktaş 2-0 yenildiğimiz bir başlangıç maçı. Talihsiz goller yedik ama kendi evimizde dik duruşumuzu göstereceğiz. Güçlü silahları var Beşiktaş’ın. Ama savunma konusunda istedikleri gibi bir organizasyon yapamıyorlar. Biz bundan yararlanabiliyor muyuz ona bakacağız. Taraftarsız bu iş olmaz. Ama bazı konularda tepşi vermeleri onların haklı olduğunu gösterir. Biz daha çok çalışarak onların gelişini hızlandırmak istiyoruz.

JUVENTUS MAÇI DEĞERLENDİRMESİ

Juventus maçı zor bir maç.  Önde baskı yapan hızlı oynayan güçlü oyuncuları var. Ama bu bizim onlarla oynarken bazı şeyleri kabul ettiğimizi göstermez Biz Trabzonspor’uz. Kazanmak için çıkacağız.

SİMİTÇİ KADRO YAPMAKTAN VAZGEÇMESİN

Bu şehir için. Bizler gelip geçiciyiz bu şehrin Trabzonspor’a Trabzonspor’unda bu şehre ihtiyacı var. Simitçi kadro yapmaktan vazgeçmesin. Ninem bana kızmaktan arkamdaki kadın bana kızsın. Bunlardan vazgeçmeyelim. Eğer bunlardan vazgeçersek sıradanlaşırız. Dolmuştaki şoför 8 tane takım yapmalı arkadaki yolcuyla. Eğer bundan vazgeçilirse tehlike var demektir.

NE KADAR KİTAP OKUYOR?

Şukadardır diyemem ama epeyce olduğunu düşünüyorum. Yazıların altını çizerek okurum. Bazıları doğru olmadığını söyler ama ben çizerek okurum.

UĞURU VAR MI? HANGİ ŞARKILARI DİNLİYOR?

Uğur olarak yok. Ama Sahaya çıkarken dua okurum. Kazım koyuncu, Karmate dinlerim.

EŞİMİN VE ÇOCUKLARIMIN MAÇA GELMELERİ YASAK

Eşimin ve çocuklarımın maçlara gelmesi yasak. Bizim işimizde farklı etkilenmeler olabilir. Bu etkilenmelerden dolayı kendi insanımıza farklı bakmalarını istemem. Oradaki sözleri ben kaldırırım fakat onların bu sözlerden dolayı insanımıza farklı bakmalarını istemem.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor