Ah Aziz'e Vah Aziz'e!

Kabus gibi günler geçiren Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım’ın da geleceği pek iç açıcı görünmüyor...Elde edilen belge ve bilgiler doğrultusunda birçok konuda soruşturma geçiren Yıldırım, suçlu bulunursa bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olduğu kulüb

Ah Aziz'e Vah Aziz'e!

Kabus gibi günler geçiren Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım’ın da geleceği pek iç açıcı görünmüyor...

Elde edilen belge ve bilgiler doğrultusunda birçok konuda soruşturma geçiren Yıldırım, suçlu bulunursa bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olduğu kulübünden de ağır darbe yiyecek. Başkan hüküm giyerse F.Bahçe ile tüm bağları kopacak. Tüzüğün 66. maddesine göre görevini veya üyelik sıfatını kötüye kullanarak, kendisine veya başkasına menfaat temin eden veya kulübe zarar veren kişi kulüpten ihraç ediliyor. Ayrıca bu kişiler, ceza aldıkları için yeniden üyelik başvurusunda bulunamıyor. Aziz Yıldırım’ın hüküm giymesi durumda yeniden üye olması da söz konusu değil.

BÜYÜK EMEK HARCADI AMA...

Belki de Aziz Yıldırım için hüküm giymesi halinde oluşabilecek en acı ve üzücü durum ise böyle bir durumda F.Bahçe’nin hiçbir tesisine giremeyecek olması. Başkan göreve geldiği günden bu yana Sarı-Lacivertliler’i tesis zengini yapmıştı. Ancak tüzüğün 16. maddesindeki “Üyeliğin Sona Ermesi” bölümünün ‘D fıkrası’na göre, kulüpten ihraç edilen üyenin kütük kaydı siliniyor ve kulübün tesislerine bile adım atamıyor.

İŞTE O MADDELER:

MADDE 66-DİSİPLİN CEZALARI

B) İhracı Gerektiren Fiiler;

a) Kulüpteki görevini veya üyelik sıfatını kötüye kullanarak, niteliği ne olursa olsun kendisine ve/veya bu yolla başkasına menfaat temin eden veya kulübe zarar veren, kulüpten ihraç edilir.

Üye ve Üyelik Şartları ve Üyelik Başvurusu/ Üyelik Şartları/ Madde 6:

a) Kötü şöhret sahibi olanlar;

b) Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar; Fenerbahçe Spor

Kulübüne üye olamazlar

Üyeliğin Sona Ermesi

Madde 16: Kulüp üyeliği; kendiliğinden, kulüpten çıkma, çıkarılma ve kesin ihraç hallerinde sona erer.

d) Üyelikten ihraç; Tüzük hükümlerine göre Kulüpten kesin ihracı gerektiren bir suç işleyenler, Disiplin Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılırlar. Üyelikten çıkarılan veya ihracı kesinleşen kişinin kaydı üye kütüğünden silinir. Kaydı silinen kişi hiçbir şekilde kulübe üye olamaz ve kulübün tesis ve faaliyetlerinden istifade edemez.

Her ne sebeple olursa olsun, üyeliği sona eren kişi, kulüp mal varlığı üzerinde herhangi bir hak iddia edemez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor