Ada'da transfer bombası

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea, Liverpool'un İspanyol forveti Fernando Torres ile anlaşmaya vardı. Chelsea'nin Fernando Torres için Liverpool'a 58 milyon avroluk bonservis bedeli ödemesi bekleniyor. Bu rakam Ada'da bir futbolcu için ödenec

Ada'da transfer bombası

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea, Liverpool'un İspanyol forveti Fernando Torres ile anlaşmaya vardı. Chelsea'nin Fernando Torres için Liverpool'a 58 milyon avroluk bonservis bedeli ödemesi bekleniyor. Bu rakam Ada'da bir futbolcu için ödenecek en yüksek bonservis bedeli olarak tarihe geçecek.

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea, Liverpool'un İspanyol forveti Fernando Torres ile anlaşmaya vardı. Açıklama, Liverpool cephesinden geldi.

Yapılan açıklamada; Chelsea'nin Fernando Torres için teklif ettiği rakamın kabul edildiği ve İspanyol yıldızın Londra temsilcisi ile görüşmesi için izin verildiği ifade edildi. Torres'in yarın sabah saatlerinde Chelsea ile resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Chelsea'nin Fernando Torres için Liverpool'a 58 milyon avro bonservis bedeli ödemesi bekleniyor. Liverpool, 2007 yılında Fernando Torres için Atletico Madrid'e 30 milyon avro bonservis bedeli ödemişti.

Fernando Torres, 58 milyon avro transfer bedeli ile dünyanın en pahalı altıncı futbolcusu oldu.

En fazla bonservis bedeli ödenen futbolcular arasında şu isimler bulunuyor; Cristiano Ronaldo (Manchester United - Real Madrid 94 milyon avro), Zidane (Juventus - Real Madrid 75.8 milyon avro), Zlatan Ibrahimovic (Inter - Barcelona 66 milyon avro), Kaka (AC Milan - Real Madrid 65 milyon avro), Figo (Barcelona - Real Madrid 61 milyon avro) .

Chelsea'nin Fernando Torres'e haftalık 175 bin sterlin'den 5 yıl için toplam 45 milyon sterlin ödeyeceği belirtildi. Ada basınında konuşulan rakamlar doğru çıkarsa Torres'in Chelsea'ye maliyeti 95 milyon sterlin olacak. İspanyol yıldız Torres, Liverpool'dan haftalık 110 bin sterlin alıyordu.

Liverpool ile 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Torres, kulüpten ayrılmak için yönetime başvurmuş ancak bu talebi reddedilmişti. Dünyanın en iyi golcüleri arasında gösterilen Fernando Torres, üç buçuk sezonluk Merseyside serüveni boyunca çıktığı 142 maçta 81 gol atmayı başarmıştı.

Fernando Torres'i Chelsea'ye satmayı kabul eden Liverpool, Newcastle United'dan Andy Carroll'u 41 milyon avro karşılığında ve Ajax'tan Uruguaylı yıldız Luis Suarez'i 25 milyon avro bonservis bedeli ile transfer etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor