"Acil sıcak para lazım"

 Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, 26 Mayıs'ta göreve gelecek olan yönetimin kaybedecek bir günü dahi olmadığını söyledi. Usta, bordo-mavili kulübün acilen sıcak paraya ihtiyacı olduğunu ifade ederek sorunların üstesinden gelecek ekiple yolu çıktığı

"Acil sıcak para lazım"

 

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, 26 Mayıs'ta göreve gelecek olan yönetimin kaybedecek bir günü dahi olmadığını söyledi. Usta, bordo-mavili kulübün acilen sıcak paraya ihtiyacı olduğunu ifade ederek sorunların üstesinden gelecek ekiple yolu çıktığını belirtti. 

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapacak olan olağanüstü kongrede aday olan Muharrem Usta seçim ziyaretleri kapsamında gezilerini sürdürdü. İlk olarak İl Genel Meclisi’ni ziyarete ederek Başkan Haydar Revi ile görüşen Usta, daha sonra Trabzonspor Müzesi’ni gezdi. Ardından MHP İl Yönetimi’ni ziyaret eden Usta, öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.
Trabzonspor Kongresiyle ilgili olarak bütün adayların yolculuğa çıkış amacını, projelerini, neyle dertlendiklerini neler yapmak istediklerini anlatacakları bir süreci yaşadıklarını belirten Usta “Sizinle yaptığımız ilk toplantıda adaylığımızı açıklamıştık. Adaylığımızda projelerle ilgili önemli detaylara girmemiştik. Ancak aday olmanın gerekliliğidir;

Trabzonspor gibi bir kulüp için ne yapacaklarımızı ifade etmek. Sizlerle paylaşmak Trabzonspor'un bundan sonraki yolculuğunda bizim neleri planladığımızı neleri yapacağımızı sizlere şeffaf bir dilde anlatmak elbette sorumluluğumuz. Trabzonspor tarihi bir süreçten geçiyor. Zaman çok hızlı ilerliyor. Zamanı iyi kullananlar çok önemli düzeyde yol alıyorlar. Zaman para ile satın alınmıyor ki kaybettiğimiz yılları geri alalım. Para ile zaman satın alınmıyor ki gelecekteki uzun süre elde edilebilecekleri erken bir zamana çekebilelim. Özetle zaman bu işin belirleyici unsuru. Doğru zaman kaydedildiğinde zamanında yapılması gereken işler yapılmaz ise her yerde olduğu gibi biz de kaybedenlerden oluruz. Trabzonspor’un kaybetmeye tahammülü yok. Trabzonspor’un büyüklüğüne yaraşır şekilde bu işte, en kısa zamanda iyi yerlere gelmesi için zaman kaybına tahammülü yok. 26 Mayıs’ta seçilecek olan yönetimin kaybedecek bir günü yoktur" dedi.


‘BEN YAPARIM’LA OLMAZ

Muharrem Usta, kulübün yapısı ve içinde bulunduğu durumla ilgili olarak sürekli hem yönetim hem de profesyonel arkadaşlardan bilgi aldığını ifade ederek "Biz sorunları ikiye ayırdık. Birincisi Trabzonspor'un ekonomik durumu. Vakit kaybetmeden yapılması gereken çok büyük işler var. İkincisi ise sportif anlamda yapılması gereken işler var. Trabzonspor'a seçilecek olan yönetimin net olarak şunu bilmesi lazım. Trabzonspor çok yüklü miktarda sıcak paraya ihtiyacı var. Bu para bulunmadığı süreci başka hiç bir konuşacak konumuz yoktur. Bütün aday arkadaşlarımızın bunu canı gönülden bilmesi lazım. ‘Biz Trabzonspor'a seçilirsek, oranın kaynakları bize yeter yol alırız’ diyenlere de sesleniyorum, 1 santimetre yol alamazsınız. Hiç kimse alamaz. Çünkü Trabzonspor'un kendi kaynakları ile şu dakika da dahil olmak üzere ekonomik olarak 2-3 günü taşıyacak durumu yok.

Mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız can siperane 25-26 Mayıs'a kadar bu işi bir şekilde taşıyabilmek için olağanüstü gayret sarf ediyorlar. Trabzonspor'un hiç bir bankadan limiti yoktur. Kullanılabilecek bir kuruşluk limiti yoktur. Bir kuruşluk kullanabileceği ekstra geliri de yoktur. Hepsi temlik altındadır. Bende dünyanın en iyi yöneticisi olayım. Trabzonspor delegesi bana teveccüh etsin, teslim etsin. 27'sinde Trabzonpor'un kendi kaynakları ile manevra yapacağı 1 lirası yoktur. Bunu herkese duyuruyorum. ‘Ben yaparım’la yapacak hiçbir şey yoktur. Ben kendi ekibime güveniyorum. Bizim de Trabzonspor'un kaynakları ile yapabileceğimiz kısa vadede hiç bir şey yoktur. 1 yıllık süreçte Trabzonspor'un kendi kaynakları ile kendini toparlayabilmek şansı asla söz konusu değildir. Önce 1 ay, 2 ay, 3 ay'lık dönemler var ki bu dönemi atlatmak için büyük özveriye ihtiyacı var. Yada Trabzonspor'a seçilecek yönetimin. Bu sorunları nasıl aşacağımız yönünde görüşlerimizi aktaracağımız toplantıları da yapacağız” diye konuştu.

"BİZİM 5 DAKİKA SEVİNMEYE VAKTİMİZ OLABİLİR"

Sivasspor galibiyetin ardından her şeyin süt liman olduğuna dikkat çeken Usta, şöyle konuştu:

"İhtiyacımız olduğu için bunu çok iyi anlıyorum. Bu sene sportif anlamda başarı elde edemedik. Yılın acısı dün sanki çıktı. Onun için sevinmemiz ve gülmemiz çok önemlidir. Benim de yüzüm gülüyor. Ancak Trabzonspor'un sorunları keşke böyle bir maçla ötelenebilse. Yüzümüz bugün güldüğünde, sorunlarımız ortadan kalkabilse. Bizim sevinmeye 5 dakika vaktimiz olabilir daha fazlası asla ve asla değil. Bu işe soyunanların sevinci kısa, üzüntüsü hiç sürmemeli. Bize üzüntü olmamalı. Çok kötü günlerimiz de olacak.

Bundan önce olduğu gibi dünya devlerinde olduğu gibi. Büyük kulüplerin yöneticileri üzülmezler ya da üzülürler hızla atarlar. Sevinci ise yöneticiler ölçülü yaşarlar. Sezon başından beri istenilen seviyede mücadele edemeyen oyuncular dün sahada başka bir görüntü çizdiler. Final çıktık ama daha Avrupa bileti alamadık bunun için Fenerbahçe'nin ikinci olması gerekiyor yada bizim kupayı olmamız şart. Dün ki mücadelede müthiş motivasyonlu, özgüveni kendine gelmiş, ısrarcı, 3 de yetmez, 4 de yetmez, 5 de yetmez, 6'ya giden takım vardı sahada.

Trabzonspor aslında bu değildi. Ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar Trabzonspor'un futbolcusuna, yöneticisine, teknik kadrosuna derinden yansımış durumda. Hiç kimsenin Trabzonspor'dan alacağı kalmaz. Evet doğrudur. Ama futbolcu emeğinin karşılığında kazanacağı para için oynar. Teknik Direktörde bunun için çalışır. Çalışanlarda bunun için çalışır. Yönetimlerde o işi yapanların emeklerinin karşılığını zamanında vermek için bir sistem kurar. Trabzonspor ödemesini yapıyor. Ancak zamanında ödeme yapamadığı için kaotik durum var. Muhtemel bu da takıma yansımış. Biz bundan sonra kalan iki lig maçı ve kupa maçına bakmalıyız."


"BİZİM GÖZÜMÜZ OYUNCULARIMIZ ÜZERİNDE OLACAK"

Usta, delegenin kendilerini seçmesi halinde teknik ekiple birlikte oyuncuları takip edeceklerini belirterek “Trabzonspor formasının taşımanın ne kadar değerli olduğu, o formayı giymenin ne anlama geldiğini, tarih yazmaya çıkıldığına inanmasını istiyorum. Forma giyen oyuncular mutlaka bize bunu göstermeliler. Dünkü maçtaki performans bir maçla sınırlı olmamalı. Senemizi kaybettik. Trabzonspor aslı bu değildi. Kalan maçlarımızda biz teknik ekibimizle geleceğin Trabzonspor'unu kurarken şuan takımda olan her oyuncunun, her biri bizim için değerlidir. Dün başka bir işaret aldık, o işareti sıkı bir şekilde sezon sonuna kadar izlemeye devam edeceğiz.

Trabzonspor olduğu yerde her zaman favoridir. O takımı formasını giyen her oyuncu da bizim arkadaşımız aslanımız olacak. Bu ruhla bu heyecanla geleceğin bizimle şekilleneceğini ve çok daha büyük bir Trabzonspor'un ortaya çıkacağını görecek. Trabzonspor'a başkan olmakta, yönetime seçilmekte, Trabzonspor formasını giymekte, Trabzonspor'a teknik direktörü olmakta mangal gibi bir yürek gerektirecek. Terinin son damlasına kadar Trabzonspor için bizimle birlikte, Trabzonspor'un büyük başarılarına yolculuk yapmayacak hiç kimse bizimle olmayacaktır. Trabzonspor katkı sağlayan her kimse var ise başımızın üstünde tac olacaktır. Biz yüklerden kurtulmak istiyoruz. Taşın altında olanlar bizim başımızın üstünde olacaktır. Ucundan, kenarından tutanlarla bizim yolumuz asla kesişmez” ifadelerini kullandı.

"ÖNCE YÖNETİM OLARAK BİZ BAŞARILI OLACAĞIZ”

Yönetim olarak ilk önce kendilerinin başarılı olmaları gerektiğini belirten Usta, şunları söyledi:


"İlk önce bizlerin başarılı olması gerekiyor. Başaranın olmadığı yerde dedikodu vardı. Başarının olmadığı yerde parçalanma vardı. İşte biz başaralı olursak bunu ortadan kaldırmış oluruz. Başarılı olmanın yolu sokak sokak çıkıp destek istemek değildir. Ben bunu zül görüyorum. Böyle bir şeyden utanıyorum. Bu haksızlıktır. Trabzonspor üst kimliktir, ona herkes bizim kadar sahip çıkacaktır. Biz o nedenle göreve soyunduk, o nedenle başarıya hedeflendik. Böylece bu yolculuğa çıktık. Sezon sonuna kadar futbolcular, teknik kadro gibi konuların bizimle konuşulmamasını istiyoruz. Ama bilin ki sezon bittiğinden bir gün daha geciktirmeden konuyla ilgili ne yapacağımızı anında basınla paylaşacağız. Trabzonspor'da oynayan her oyuncuyu değerli görüyoruz. Asla ve asla dünkü maça bakmayacağız. Dünkü maç için onları gönülden tebrik ediyoruz. Sezon sonunda bu işin adını koymuş olacağız.”


"TRABZONSPOR'UN 3 AYDA 25 MİLYON EURO'YA İHTİYACI VAR"

Dün kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin'den mali tablo ile ilgili olarak tekrar bilgi aldığını belirten Usta, "Trabzonspor istediğimiz her şeyi anında bizimle paylaşıyor. 20-25 Milyon Euro sıcak paraya ihtiyaç var. Sezon sonu geliyor kim gidecek, kim gelecek hariç, konuşuyorum. Yönetime soyunan herkes bunu bilsin. Takım kuruldu, kurulmadı kim gelecek kim gidecek ayrı konuşuyorum. Bu hesapta hata hiç yok. Delegeler de dahil. Ben Trabzonspor'a ekonomik anlamda kritik dönemde çözüm üreten bir yönetimle bu işe soyundum. Orası olmaz ise sportifi asla konuşmam. Orası olmadığında sportif, başarı, Avrupa böyle bir şey yok. Hepsi hayal. Bu konuyla ilgili olarak da toplantılar yapacağım" dedi

"ERTUĞRUL SAĞLAM İZLEMİYOR"

Teknik ekip söylemi ile ilgili olarak 'Ertuğrul Sağlam mı?" sorusuna Usta, "Teknik ekip dedim. Teknik Direktör demedim. Ertuğrul Sağlam değil. Böyle bir şey yok. Trabzonspor'un dünkü başarısını irdelememiz lazım. Trabzonspor'un dünkü ruhu nereden kaynaklanıyor.

Dünkü Trabzonspor bir mesaj vermiştir. Biz uzaydan gelip havada oturan bir ekip değiliz. Sizler gibi herkes gibi bu işlerin içindeyiz. Dünkü Trabzonspor'da oynayan futbolcuların ruhu, formaya sadık kalmaları. Bize onlar bir şey gösterdi. Bu Trabzonspor'un kadrosu iyi bir kadro. Biz iyi bir takımız. Biz istersek yaparız. Hem de böyle yaparız. Bende diyorum ki gördük. Sizler, ey kadro gönülden hepinizi tebrik ediyorum. Ama Trabzonspor bir defaya mahsus bunu yapmaz. Dün onu yapan kadro yarın Fenerbahçe oynanacak kupa maçında daha iyisini yapar. Trabzonspor istediğinde yapabilir ve üzerinde büyük bir yük attı. Benim asla tavrım eski yönetimleri karalamak olmayacak. Trabzonspor kumaşı bizi bir şey ifade etmiştir. Bu oyun kupayı müzeye getirir. Trabzonspor'un teknik direktör sorunu da yoktur" açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor