Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Yomra'da Sağıroğlu yeniden aday olur mu?

Türkiye'de genel seçim defteri kapanırken, siyasi partiler 31 Mart'ta yapılacak yerel seçime odaklandı.

Hiç şüphesiz ki, Trabzon'da yaklaşan yerel seçimlerde sonucu merakla beklenen ilçelerden biri de Yomra olacak.

Geçtiğimiz seçimde Cumhur İttifakı'nın Trabzon'da yaşadığı en büyük sürpriz Yomra olmuştu. İyi Parti, CHP'nin de desteğiyle %52'lik bir oy almış ve Mustafa Bıyık Belediye Başkanı seçilmişti. AK Parti ise o dönemki mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile seçime girmiş ve %45'lik bir oy alarak Yomra'yı kaybetmişti.

Yomra'da kemik bir oy oranı olan ve 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Sağıroğlu'nun, yeniden aday olabileceğine dair söylentiler artmaya başladı. Hatta İbrahim Sağıroğlu'nun, AK Parti-MHP cephesinden adaylığının gerçekleşmeme ihtimali üzerine Yeniden Refah Partisi ihtimalini sıcak tuttuğu dillendiriliyor. Sağıroğlu için, 2004'te Belediye Başkanı seçildiği Doğru Yol Partisi'nin bugünkü ardılı olan Demokrat Parti ihtimali de azımsanmayacak bir ihtimal gibi. Ancak bunlar şimdilik bir dedikodudan ibaret ve sahada konuşulanlar...

Mevcut Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise özellikle göreve geldiği 1-2 yıllık süreçte "AK Parti'ye mi geçiyor" dedikoduları ile anılmıştı. Siyaset yarın ne getirir bilinmez ancak bugünkü tabloda Bıyık'ın yeniden İYİ Parti'den aday olma ihtimali güçlü ihtimal gibi görünüyor.

Şu an için Yomra'da hangi partinin ipi göğüsleyeceğini kestirmek imkansıza yakın. Türkiye genelinde, Trabzon'da ve Yomra'da adayların ve partilerin kaderini, yapılacak ya da bozulacak ittifaklar belirleyecek.

Yomra'da önceki seçim aday çıkarmayan MHP aday çıkaracak mı, CHP yine İyi Parti'yi mi destekleyecek, yoksa bu kez kendi adayını mı çıkaracak? Bunların hepsi seçimde belirleyici unsur olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum