Türkiye Yerel Seçimleri: CHP Sandalye Sayısında Düşüş, Milletvekilleri Arasında Büyük Rekabet

Türkiye'deki yerel seçimlerde 26 milletvekili aday oldu; CHP'den 4 milletvekili kazandı, parti meclis sandalyesi 129'dan 125'e düştü. AK Parti ve İYİ Parti gibi partilerden adaylar kaybetti. Kazananlar 15 gün içinde görev tercihi yapacak.

Türkiye Yerel Seçimleri: CHP Sandalye Sayısında Düşüş, Milletvekilleri Arasında Büyük Rekabet

Türkiye'deki son yerel seçimler, milletvekilleri arasında büyük bir yarışa sahne oldu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 26 milletvekili belediye başkanlığı için yarıştı. CHP'den aday olan 5 milletvekilinden 4'ü seçimi kazanarak belediye başkanı oldu. Bu sonuçla birlikte CHP'nin meclis sandalye sayısı 129'dan 125'e düşecek.

Seçimi kazanan CHP milletvekilleri; Burcu Köksal (Afyonkarahisar), Abdurrahman Tutdere (Adıyaman), Hasan Baltacı (Kastamonu) ve Ahmet Önal (Kırıkkale) oldu. Diğer partilerden ise birçok aday beklentileri karşılayamayarak seçim yarışını kaybetti. AK Parti'den Murat Kurum (İstanbul), Mustafa Savaş (Aydın), İdris Nebi Hatipoğlu (Eskişehir) ve Ceyda Bölünmez Çankırı (İzmir) başkanlık koltuğunu kazanamadı.

İYİ Parti, Saadet Partisi, DEM Parti, DEVA Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve HÜDA PAR'dan aday olan milletvekilleri de başarı elde edemedi. Öne çıkan isimler arasında İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş (Adana) ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın (İstanbul) bulunuyor.

Yerel seçimlerde başkan seçilen milletvekilleri, "Milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği ile muhtarlık bir şahıs uhdesinde birleşemez" hükmü gereği, seçim sonuçlarının resmi olarak tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde görev tercihlerini yapacaklar. Bu süreçte tercih yapmayanlar, yeni görevlerini reddetmiş sayılacaklar. Bu gelişmeler, Türkiye'nin siyasi manzarasında önemli değişikliklere yol açabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset