Putin'e başsağlığı telefonu

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde en az 171 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketiyle ilgili Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak başsağlığı diledi. Kremlin Basın Bürosu'ndan yapıl

Putin'e başsağlığı telefonu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde en az 171 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketiyle ilgili Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak başsağlığı diledi.

 

Kremlin Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Türkiye Başbakanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde başsağlığı taziyesinde bulundu" denildi. Kremlin Sarayı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in de Putin'i arayarak başsağlığı dilediği belirtilirken, Özbekistan, Tacikistan, Çin, Moğolistan, Küba, İtalya, Slovakya, Belçika ve diğer ülke liderlerinin de taziye mesajında bulunduklarını kaydetti.

 

Rusya’da faaliyette bulunan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ve Rus-Türk Kültür Merkezi, yaşanan sel felaketi nedeni ile Rus halkına başsağlığı dilemişti. Felakette zarar görenlerin acılarını paylaştıklarını ifade eden Türk dernek yetkilileri, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset